Premierul Nicolae Ciucă a declarat că autorităţile române abordează o cale diplomatică în relaţia cu autorităţile austriece şi că respectă deciziile cetăţenilor români în privinţa companiilor austriece, fără a încuraja o anumită poziţionare.

"Este o situaţie dificilă pentru noi, pe care am recepţionat-o fără să ne fi aşteptat şi, în continuare, considerăm că decizia de a nu fi fost acceptaţi în spaţiul Schengen a fost o decizie nedreaptă faţă de demersurile şi eforturile care au fost făcute de către cetăţenii români şi de către autorităţile române. Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziţionăm faţă de autorităţile austriece, o facem pe cale diplomatică şi pe relaţia oficială, fără niciun fel de alte aspecte care să lase loc de interpretare, iar în ceea ce priveşte decizia pe care o ia fiecare cetăţean în parte, este o decizie pe care o respectăm, fără să avem un comportament, o atitudine de a încuraja într-un fel sau altul poziţionarea faţă de o companie sau alta care aparţin statului austriac", a arătat Ciucă.

Întrebat dacă există o decizie în privinţa companiilor de stat, în condiţiile în care o parte dintre acestea şi-au mutat conturile de la o bancă austriacă, premierul a negat o astfel de variantă.

"Nu există o regulă, o decizie la nivelul companiilor de stat în acest sens", a spus Ciucă.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri