Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, îi reamintește predecesoarei lui, Gabriel Firea, că a lăsat Capitala într-o situație dezastruoasă în ceea ce privește datoriile, dar că îl acuză de datorii care nu ar fi reale.

„Fostul primar, Gabriela Firea, se pare că a uitat situația financiară dezastruoasă în care a lăsat orașul și mă acuză că plătesc “datorii închipuite“.
Îi reîmprospătez memoria. Când am ajuns în primărie, am găsit un buget de 3 milioane de lei și datorii curente de 3 miliarde de lei. Adică o datorie de 1000 de ori mai mare decât bugetul”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului Capitalei, în lista de datorii figurau:

  • Din cele trei miliarde, 165 de milioane de lei erau neplătiți pentru autobuzele Otokar.
  • Creditele pentru investiții erau blocate.
  • Datoriile curente trebuiau plătite imediat.
  • Conturile Primăriei erau blocate.
  • Eram practic în faliment nedeclarat.

Potrivit lui Nicușor Dan, „lista dezastrului poate continua”.

„Astăzi avem o situație financiară stabilă. Am început anul cu ZERO datorii curente, iar lucrările de investiții sunt deblocate și continuă.
Înțeleg că Gabriela Firea a intrat în logica de campanie și în stilul PSD distorsionează adevărul. Însă cifrele nu pot fi cosmetizate”, a mai scris primarul general al Capitalei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri