Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că femeile au o contribuţie majoră în ceea ce priveşte punerea pe agenda publică a unor teme esenţiale precum schimbările climatice şi tranziţia energetică şi a subliniat că susţinerea acestora pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă, transmite Agerpres.

"Stimate doamne, aveţi o contribuţie majoră în ceea ce priveşte punerea pe agenda publică a unor teme esenţiale pentru prezentul şi viitorul nostru: mă refer la schimbările climatice şi la tranziţia energetică. Fie că activaţi în sectorul public, în cel asociativ, financiar ori în cel de business, în educaţie sau cercetare, mare parte din eforturile pentru asigurarea sustenabilităţii în România vi se datorează dumneavoastră. (...) Susţinerea femeilor pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă. Aceasta este convingerea mea fermă", a spus şeful statului, la evenimentul "Femei în sustenabilitate" organizat la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că resursele naturale sunt limitate şi trebuie protejate, iar preocuparea şi acţiunile pentru o dezvoltare durabilă sunt importante. Şeful statului le-a mulţumit femeilor pentru eforturile de a promova sustenabilitatea, prin acţiuni hotărâte, care să asigure un mediu mai curat şi limitarea schimbărilor climatice.

"Domeniul sustenabilităţii este încă la început şi presupune multe provocări, cărora sunt convins că le veţi răspunde la cel mai înalt nivel de excelenţă. Este însă nevoie ca toţi decidenţii din zona publică şi privată, femei şi bărbaţi deopotrivă, să înţeleagă importanţa acestui domeniu, iar evenimentul de astăzi sper să fie un semnal ferm în acest sens", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a spus că degradarea mediului, schimbările climatice, pierderea biodiversităţii sunt provocări majore, care reclamă din ce în ce mai multă atenţie la nivelul societăţii, menţionând că este nevoie de implicarea femeilor în politicile de sustenabilitate, în educaţia şi cercetarea pentru mediu şi climă, precum şi în economia verde.

El a subliniat că trebuie să existe un cadru adecvat pentru participarea femeilor la promovarea sustenabilităţii şi la tranziţia climatică, iar acesta trebuie să ofere tratament egal indiferent de gen, recompensă financiară similară şi oportunităţi egale de a ocupa funcţii de conducere şi demnităţi legate de protecţia mediului, economia verde sau limitarea schimbărilor climatice.

"O atenţie deosebită trebuie să se îndrepte spre sprijinirea şi încurajarea tinerelor în a-şi asuma roluri active în aceste domenii, începând cu accesul la o educaţie adecvată, inclusiv în domenii tehnice şi ştiinţifice, importante pentru tranziţia verde", a spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis a arătat că evaluarea oportunităţilor şi a mecanismelor ce pot oferi femeilor posibilitatea de a contribui la procesul decizional legat de sustenabilitate şi, în special, de schimbări climatice este fundamentală pentru a atinge obiectivul egalităţii de gen şi un viitor bazat pe dezvoltare durabilă.

"Fiind un domeniu relativ nou, în expansiune, mai avem de identificat cele mai bune mecanisme prin care poate fi sprijinită implicarea femeilor în domeniul sustenabilităţii din România", a spus el, menţionând că evenimentul de la Palatul Cotroceni include sesiuni de prezentări şi dezbateri care vor contribui la identificarea acestor mecanisme.

El le-a transmis tuturor femeilor "o primăvară frumoasă, cu împliniri şi multă sănătate".

Sursa foto: Administratia prezidentiala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri