Alina Albu este propusă de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a anunţat Ministerul Justiţiei, conform Agerpres.

La interviul pentru şefia DIICOT au participat Ioana Bogdana Albani, Alina Albu şi Oana-Daniela Pâţu, toţi procurori în cadrul instituţiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiție transmis Agerpres, procedura de interviuri publice pentru selecţia propunerilor a fost introdusă iniţial în practica ministrului Justiţiei în anul 2020, după care a fost ridicată la rang de lege şi este, în prezent, prevăzută de articolul 146 din Legea 304/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Procedura a fost evaluată pozitiv de Comisia de la Veneţia prin Avizul 1105/2022 şi prin ultimul Raport pozitiv MCV din decembrie 2022, menţionează sursa citată.

"Interviurile au fost desfăşurate în faţa comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanţii Ministerului Justiţiei, ai CSM, INM şi ASE şi compusă din ministrul Justiţiei, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog. În urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse şi minuţioase între ministrul Justiţiei şi toţi membrii comisiei de interviu", se precizează în comunicat.

Propunerea motivată a ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, miercuri, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia.

Alina Albu a lucrat în dosare precum Clanul Clămparu, crimele de la Caracal sau Academia Infractorilor. Gruparea cunoscută drept ”Academia infractorilor” a dat zeci de lovituri asupra unor magazine de lux din Marea Britanie, Franța, Belgia și Italia, de unde au furat bunuri estimate la peste zece milioane de euro.

Tot ea a început dosarul fraților Sile și Nuțu Cămătaru, finalizat de un alt procuror, Marian Sântion.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri