Reprezentanţii PNL Sector 1 îi cer primarului Clotilde Armand să îşi depună demisia de onoare, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea edilului de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care această instituţie sesiza starea sa de incompatibilitate, potrivit unui comunicat al PNL Sector 1, relatează Agerpres.

Reprezentanţii PNL Sector 1 sunt de părere că, deşi decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, arată, cel puţin în acest stadiu, că suspiciunile sesizate de ANI referitoare la Clotilde Armand pot avea "un fundament real".

„Cerem demisia de onoare a primarului, aşa cum, în nenumărate cazuri, domnia sa şi partidul său au procedat în situaţii similare. Este momentul ca sloganul "Fără penali în funcţii publice" să îşi găsească aplicabilitatea şi în cazul lor! Altfel, nu este decât ipocrizie politică", a declarat preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja. În opinia reprezentanţilor PNL Sector 1, prin demisia de onoare, Clotilde Armand ar avea tot timpul necesar să îşi dovedească nevinovăţia.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, Clotilde Armand a precizat că, în dosarul care are ca obiect anularea raportului de evaluare al ANI, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, la primul termen de judecată de luni a fost depusă o cerere completatoare din partea apărătorului său ales. Edilul Armand a spus că, faţă de această cerere completatoare, ANI a invocat excepţia tardivităţii, care a fost respinsă în sală de completul de judecată. Instanţa a dispus amânarea cauzei şi acordarea unui nou termen, pe 8 mai, pentru ca ANI să depună întâmpinare.

PSD cere, de asemenea, demisia primarului Armand

Partidul Social Democrat consideră că USR trebuie să o suspende din partid "de urgenţă" pe Clotilde Armand, deoarece instanţa "a confirmat acuzaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese" aduse primarului Sectorului 1.

„După hotărârea de luni a Curţii de Apel Bucureşti, PSD solicită conducerii USR să nu mai facă scut în jurul lui Clotilde Armand şi să aplice aceleaşi principii pe care le invoca în cazul altor politicieni acuzaţi de incompatibilitate şi fapte penale. USR nu mai poate da vina pe 'ineficienţa' şi 'lipsa de credibilitate' a Agenţiei Naţionale de Integritate. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti confirmă raportul ANI potrivit căruia primarul Sectorului 1 a încălcat legea penală şi legea incompatibilităţilor. Chiar dacă nu este definitivă, această decizie a instanţei de judecată ar trebui să determine o reacţie adecvată din partea USR, după aceeaşi măsură pe care acest partid o aplică adversarilor săi politici", se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Primarul Clotilde Armand se luptă cu un raport de incompatibilitate al ANI

În noiembrie 2022, ANI a stabilit că primarul Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, în legătură cu numirea sa ca manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene derulat de Primăria Sector 1.

Ulterior, Clotilde Armand a solicitat în instanţă anularea raportului întocmit de ANI şi, în subsidiar, suspendarea acestui raport, până la soluţionarea pe fond a cererii sale. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de suspendare, iar în ceea ce priveşte anularea a stabilit termen de judecată pe data de 8 mai.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare cu până la 30%. De asemenea, Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 februarie 2022, data dispoziţiei privind numirea sa în acel proiect.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Clotilde Armand a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie - august 2022, a semnat cinci dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Sursa foto: Shutterstock.com / LCV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri