Diana Șoșoacă a propus o lege care, dacă ar fi aplicată, ar duce la un război între România și Ucraina în 2027.

Ministerul de Externe de la Kiev a anunțat că impune sancţiuni împotriva senatorului Diana Şoşoacă. Motivul e acela că parlamentarul româna a iniţiat un proiect referitor la anexarea de către România unor teritorii care aparţin Ucrainei. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene.

De asemenea, oficialul de la Kiev condamnă ferm tentativa de a pune la îndoială integritatea teritorială a Ucrainei și de a submina buna vecinătate dintre cele două state.

Pe 20 martie 2023, Diana Iovanovici-Şoşoacă a inițiat un proiect de modificare a Legii de ratificare a Tratatului de bună vecinătate şi cooperarea între România şi Ucraina, semnat în iunie 1997. Senatorul propune denunțarea tratatului în 2027, urmată de anexarea de către România a teritoriilor ”care i-au aparţinut, respectiv Nordul Bucovinei, Herţa, Bugeacul (Cahul Bolgrad, Ismail), Maramureşul istoric şi Insula Şerpilor”. ”Vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”, se mai arată în proiect.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri