Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat marţi că „se resimt primele efecte nefaste ale nevotării bugetului pe anul 2023 de către Consiliul Local", începând de luni fiind oprită alimentarea cu curent electric a grădiniţei Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu", scrie Agerpres.

UPDATE: Bugetul pentru anul 2023 al Sectorului 1 din București a fost votat.

„Stimaţi consilieri, opriţi sabotajul pe care îl practicaţi la adresa comunităţii locale. (...) Refuzaţi de 2 luni să votaţi bugetul Sectorului 1 fără să aveţi nici un argument, niciun amendament, nici o propunere. Oamenii nu v-au votat să faceţi circ şi conferinţe de presă la şedinţele Consiliului Local, ci să vă aduceţi aportul la reconstruirea şi dezvoltarea Sectorului 1. (...) Votaţi bugetul sau plecaţi acasă!", le-a transmis edilul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Clotilde Armand a atras atenţia că probabil în perioada imediat următoare vor exista şi alte întreruperi de utilităţi la unităţile de învăţământ sau la spitalele pe care le finanţează Primăria Sectorului 1. Edilul a convocat din nou pentru marţi o şedinţă ordinară a Consiliului Local Sector 1 în care printre proiectele aflate pe ordinea de zi se află şi proiectului bugetului pentru anul 2023.

PSD și PNL propun amendamente pentru proiectul de buget al Sectorului 1

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat într-o conferinţă de presă, că în şedinţele Consiliului Local care au avut pe ordinea de zi proiectul de buget al Sectorului 1 pe 2023 edilul Clotilde Armand a încălcat legea, deoarece nu a venit în acest for pentru a susţine iniţiativa legislativă. Mai mult, el a semnalat că de la şedinţele Consiliului Local care au avut pe ordinea de zi proiectul de buget al Sectorului 1 pe 2023 au lipsit unii directori din Primăria Sectorului 1, care au refuzat să susţină acest demers legislativ, "ca urmare a indicaţiilor primite".

Potrivit lui Sebastian Burduja, PNL a pregătit amendamente de aproximativ 200 de milioane de lei la proiectul de buget al Sectorului 1 pe 2023, care prioritizează investiţii în educaţie, locuri de parcare, calitatea vieţii, spaţii verzi şi în sănătate. La rândul său, preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a precizat că grupul PSD a formulat o serie de amendamente referitoare la şcoli, spitale, problema accesului din cartierul Greenfield şi a termoficării din cartierul Aviaţiei şi pentru tichetele anticriză.

Cheltuielile prevăzute în bugetul Sectorului 1

Cheltuielile bugetului general centralizat al Sectorului 1 pe 2023 se ridică la circa 2,2 miliarde de lei, iar veniturile la aproximativ 1,4 miliarde de lei, conform proiectului de hotărâre adoptat cu 26 de voturi "pentru". Consilierii locali au votat hotărârea cu amendamente aduse de grupul consilierilor locali ai PNL şi PSD.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a lipsit din nou de la şedinţa pe care a convocat-o.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri