Cei doi miniștri de interne ai României, respectiv Austriei, au făcut declarații comune la sediul Ministerul Afacerilor de Interne, atât Lucian Bode cât și Gerhard Karner remarcându-se printr-o serie de declarații.

Astfel, Lucian Bode a arătat că Austria este un partener foarte important pentru România, iar agenda discuțiilor comune a vizat temele prioritare pentru ambele state în ce privește dosarul Schengen.

De asemenea, ministrul român de Interne a punctat modul profesionist în care România asigură securitatea cetățenilor europeni, în contextul refuzului Austriei de a debloca accesul României în Schengen.

"Este în interesul nostru comun să discutăm constructiv despre ceea ce ne preocupă, astfel încât să deblocăm situați actuală", a explicat Bode.

Totodată, acesta a declarat că l-a asigurat pe ministrul Gerhard Karner că a înțeles foarte bine preocuparea Austriei privind gestionarea migrației ilegale.

"O spun cât se poate de deschis: acum, când am depășit emoția momentului 8 decembrie 2022, vreau să se înțeleagă că echilibrul între drepturi și obligații este esențial. Nu este firesc ca România să își asume numai obligații", a transmis de asemenea Lucian Bode.

Acesta a mai explicat că structura pe care o conduce abordează cu toată seriozitatea rolul de stat membru care asigură securitatea frontierelor Uniunii Europene, iar rezultatele pe care le are vorbesc de la sine.

Procesul de aderare al României trebuie să se încheie în anul 2023, a mai transmis de asemenea Lucian Bode.

Cu toate acestea, ministrul de interne al Austriei a explicat faptul că, în efortul comun pe care l-au făcut cele două state pe acest dosar, au fost arestate inclusiv călăuze de origine română.

De asemenea, a acesta a mai arătat faptul că, pentru protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene, este nevoie de o presiune mai mare pe autoritățile europene.

"Am mare înţelegere pentru doleanţa domnului ministru şi pentru aşteptările poporului român în ce priveşte următoarea etapă de aderare la Spaţiul Schengen, dar la momentul de faţă trebuie să gândiţi că inclusiv cetăţenii austrieci au aceeaşi dilemă atunci când sunt supuşi unor controale cu Germania. Am făcut progrese foarte bune, suntem pe calea cea bună, dar trebuie să vă şi spunem că încă mai este o cale lungă", a mai spus de asemenea ministrul austriac.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri