Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, alături de preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, au depus o plângere penală pe numele primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de fals şi uzurparea calităţii consilierilor locali ai Sectorului 1.

"Noi depunem astăzi o plângere penală, nu aşa cum face Clotilde Armand sau USR-ul, pe cai verzi pe pereţi, ci pe o situaţie care este pur şi simplu inacceptabilă. Pe înţelesul tuturor, doamna primar a luat decizia Consiliului Local cu privire la bugetul Sectorului 1, a modificat-o, doar pe semnătura ei, şi a trimis-o la Prefectură. Deci a comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali. Când Secretarul General al Primăriei, care trebuie să asigure legalitatea actelor, a refuzat să semneze acest fals, a fost dat afară şi a trimis, pe propria semnătură, la Prefect, un buget falsificat de domnia sa", a declarat Sebastian Burduja.

Burduja a arătat că este o acţiune fără precedent în ultimii 33 de ani de administraţie publică locală în România "ca un primar să falsifice un buget pe care îl adoptă Consiliul Local", drept pentru care a sesizat organele competente pentru ca lucrurile să fie clarificate şi făptaşii să fie pedepsiţi.

"Este cea mai mare dezamăgire din politica românească, un om care s-a prezentat a fi un om nou, un om care s-a prezentat a fi un om competent, cu experienţă multinaţională, un om care s-a prezentat un om cu bune intenţii s-a dovedit un politruc impostor, care comite fapte penale, care falsifică bugete, care pur şi simplu calcă în picioare Consiliul Local", a mai spus Burduja despre Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Clotilde Armand a declarat, potrivit unui comunicat de presă, că bugetul Sectorului 1 pe 2023 trebuie revotat, după ce Prefectura Capitalei a constatat că amendamentele depuse de consilierii locali ai PNL şi PSD sunt nelegale.

"Consilierii PNL şi PSD au adoptat un buget nelegal, deoarece amendamentele pe care le-au depus şi votat au modificat radical structura bugetului pe care l-am propus şi bugetul trebuie revotat. (...) Solicit consilierilor PNL şi PSD să intre în legalitate, să respecte punctul de vedere al Prefecturii şi să aprobe proiectul de buget aşa cum l-am propus. Un proiect bun, axat pe investiţii şi pe interesele comunităţii locale. În caz contrar, îi voi acţiona în judecată", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit unui comunicat.

Prefectul Municipiului Bucureşti a constatat existenţa unor aspecte de nelegalitate ale bugetului, care impun reanalizarea actului administrativ în vederea respectării întocmai a prevederilor legale, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Conform surselor citate, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a precizat faptul că "în întreg conţinutul legii speciale nu se regăsesc dispoziţii care să confirme ipoteza că autoritatea deliberativă, analizând proiectul de buget local elaborat şi prezentat de către ordonatorul de credite, cu sprijinul de specialitate al compartimentelor de resort din subordinea acestuia, ar avea dreptul de a modifica structura bugetului local şi de a schimba arhitectura proiectului elaborat de primar".

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a solicitat ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Sector 1 să fie reexaminată hotărârea privind aprobarea bugetului general centralizat al Sectorul 1 pe 2023, astfel încât regulile de procedură şi cele privind competenţa materială a celor două autorităţi ale administraţiei publice locale să fie respectate. Instituţia Prefecturii a confirmat, miercuri, posibilitatea repunerii pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1 şi a aprobării a proiectului de buget pe 2023.

În consecinţă, primarul Clotilde Armand a convocat pentru joi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului de hotărâre privind modificarea şi intrarea în legalitate a bugetului pe 2023.

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri