USR susţine că nicio reformă "majoră" nu se regăseşte în noile legi ale Educaţiei şi că reprezentanţii PNL şi PSD sunt interesaţi "să-şi scape colegii de acuzaţiile de plagiat", relatează Agerpres.

USR menţionează că a votat împotriva noilor legi ale Educaţiei în cadrul dezbaterilor din Comisia de învăţământ.

"Nicio reformă majoră nu se regăseşte în noile legi ale Educaţiei, după dezbaterile din Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor care s-au încheiat astăzi. USR a votat împotriva acestor legi, a căror formă venită de la Guvern a suferit modificări care le îndepărtează şi mai mult de tot ceea ce ar trebui să însemne un sistem de educaţie modern, evoluat, adaptat nevoilor elevilor şi profesorilor", se arată într-un comunicat al USR.

Conform aceleiaşi surse, deputaţii PSD, PNL şi UDMR au adoptat un amendament PSD care prevede, în ceea ce priveşte plagiatul, că "nu constituie abateri de la normele de etică diferenţele de concepţie teoretică, experimentală sau practică, erorile materiale de citare, diferenţele de interpretare a datelor, precum şi diferenţele de opinie".

"Cu proaspătul amendament adoptat astăzi, domnii Ciucă şi Bode vor invoca faptul că au până la 90% din lucrările lor doar nişte erori materiale de citare. În loc să ne uităm la ţările civilizate ca modele de a genera excelenţă academică, partidele de la guvernare au o altă prioritate: să îşi scape colegii plagiatori de tinichelele legate de coadă", spune senatorul USR Ştefan Pălărie.

USR adaugă că a depus mai multe amendamente care vizau "schimbări reale" în sistemul de învăţământ, dar că niciunul dintre acestea nu a fost adoptat.

Sursa foto: Facebook / Camera Deputaților

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri