Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va insista pentru păstrarea lui Sorin Grindeanu în Guvern, nu neapărat pentru păstrarea portofoliului de la Ministerul Transporturilor, scrie Agerpres.

Liderul social-democrat a fost întrebat dacă va insista pentru ca PSD să păstreze portofoliul de la Ministerul Transporturilor şi după rotaţia premierilor, având în vedere că a spus deseori că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar trebui să aibă continuitate.

"Nu. Voi insista să îl păstrez pe Sorin Grindeanu", a spus Ciolacu.

În ce priveşte prezenţa în viitorul Guvern a lui Mihai Tudose, Ciolacu a menţionat: "O să discutăm. Mihai Tudose, în primul rând, a fost prim-ministru al României, are capacitatea de a vedea economic şi administrativ întreg tabloul. Câteodată să intri într-un minister este şi o decizie personală şi iei în calcul anumite lucruri personale".

Marcel Ciolacu spune că rotativa la guvernare se va realiza "categoric" până la 1 iunie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că rotativa la guvernare se va realiza "categoric" până la 1 iunie, precizând că există dialog în coaliţie pe această temă.

"Rotaţia guvernamentală, cu alte cuvinte, noul guvern va avea un prim-ministru care vine din interiorul Partidului Social Democrat. În acest moment acest nume este Marcel Ciolacu. Nu cred că se poate schimba ceva, dar întotdeauna poate exista şi această posibilitate. Nu am venit să creez o ambiguitate", a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

El a respins varianta unei eventuale nominalizări, de către preşedintele Klaus Iohannis, a lui Mihai Tudose ca premier PSD, pentru că acesta "ar refuza".

"Cred că domnul Tudose, în primul rând, ar refuza şi cred că domnul Iohannis nu îşi doreşte o aventură politică acum şi o instabilitate politică. Atât eu, cât şi domnul prim-ministru Nicolae Ciucă ne dorim stabilitate politică şi am vazut (...) că am făcut faţă unor crize suprapuse şi am reuşit, împotriva la toate opiniile, să depăşim momente dificile nu numai pentru România. (...) Avem un acord politic pe care îl respectăm. În acest moment respectăm acordul politic. Asta nu înseamnă că eu cu domnul Nicolae Ciucă şi cu domnul Kelemen Hunor nu stăm de vorbă, de eventuale schimbări. Este întotdeauna timp, aceste discuţii au loc, dar acordul, în acest moment, este în picioare, aşa cum a fost el semnat", a adăugat Ciolacu.

Liderul social-democraţilor s-a declarat în continuare mulţumit de activitatea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi a precizat că îşi doreşte ca acesta să rămână în Guvern, pentru că a performat.

"În acest moment, aceasta este decizia, conform acordului. (...) Cine a performat şi s-a ridicat rămân la părerea mea că nu e bine să stricăm ceea ce funcţionează. (...) Vrem performanţă la Transporturi, nu schimbăm miniştrii din an în an. În Germania, ministrul Transporturilor nu a fost schimbat de 14 ani, dar vrem infrastructura să fie ca în Germania. Este un ministru, Sorin Grindeanu, care a performat şi e vizibilă performanţa. Eu mi-aş dori să rămână în continuare", a subliniat Ciolacu.

Conform discuţiilor actuale, PSD nu va avea un vicepremier în viitorul Guvern, a mai spus el.

Sursa foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri