Imnul naţional va fi intonat la începutul fiecărei şedinţe de plen a Camerei Deputaţilor, a Senatului şi al şedinţelor comune prevăd proiecte de modificare a regulamentelor celor două Camere parlamentare, conform Agerpres. Totodată, deputatul PNL Gheorghe Pecingină a afirmat că este "strigător la cer" faptul că în România de astăzi există atrocităţi şi cruzimi privind creşterea şi sacrificarea animalelor pentru blană, în condiţiile în care poporul român este iubitor de animale.

El a precizat că a iniţiat un proiect de lege privind interzicerea creşterii şi eutanasierii în scop comercial a tuturor speciilor de şinşilă şi nurci, menţionând că acesta se află la Camera Deputaţilor şi speră să fie adoptat până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

"Cred că la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare vom avea victoria finală în privinţa acestui proiect. Nu este doar un proiect pentru a ne înscrie în rândul celor 19 ţări din Europa care au interzis creşterea şi sacrificarea acestor animale în scopuri industriale, este, pur şi simplu, un act de dreptate. Aceste animale sunt ţinute în nişte condiţii de neconceput pentru acest secol, sunt sacrificate în nişte condiţii în care nu credeam că mai pot exista într-o Europă a anului 2023. Noi, românii, nu avem tradiţie în această industrie. (...) Habitatul natural al acestor animale nu se regăseşte în România", a adăugat deputatul liberal.

Potrivit parlamentarului PNL, aceste ferme sunt focare de transmiterea anumitor boli, cum este COVID-19.

Proiectele îi au ca iniţiatori pe preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi pe deputatul PNL Gigel Ştirbu, mai mulţi parlamentari liberali fiind co-iniţiatori.

Politicienii vor intona imnul înainte de ședințele de plen

Normele în vigoare prevăd intonarea imnului în Senat şi Camera Deputaţilor la începutul fiecărei sesiuni parlamentare.

"Imnul de stat, drapelul, Ziua naţională, stema şi sigiliul statului reprezintă ceea ce numim simbolurile naţionale, conform Constituţiei. (...) Este oportună intonarea Imnului Naţional al României la începutul fiecărei şedinţe de plen şi nu doar la deschiderea fiecărei sesiuni parlamentare, pentru o mai bună promovare a simbolurilor naţionale. Imnul nostru, 'Deşteaptă-te române!', reprezintă un catalizator al coeziunii naţionale şi sociale, iar prin spiritul mobilizator şi energia transmise, devine suma eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale ţării noastre, de a construi o Românie puternică şi prosperă în Europa din lume. Suntem obligaţi să onorăm acest simbol naţional, cinstind astfel memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român. Imnul de stat este unul mobilizator care i-a motivat şi unit pe români în momente cruciale ale istoriei şi intonarea sa constituie întotdeauna un motiv solemn şi un motiv de mândrie", argumentează iniţiatorii în expunea de motive.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri