Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că rotaţia guvernamentală se va produce fără "scandaluri sau crize politice" pentru că România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice", scrie Agerpres.

"Suntem într-un moment nemaiîntâlnit în politică şi administraţie în România, înaintea unei rotaţii guvernamentale stabilite de PSD şi PNL acum un an şi jumătate. Este ceva cu totul nou în politica românească, un moment care părea atât de complicat, dar care, în ciuda tuturor scepticilor de serviciu, se va produce firesc, fără scandaluri sau crize politice. Atât eu, cât şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ne-am propus să abordăm cu maximă responsabilitate acest moment pentru România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice. Suntem într-o cursă contra cronometru pentru a atrage cât mai multe fonduri europene din exerciţiul financiar 2016-2020, din care mai avem şase luni în care trebuie să funcţionăm la viteză maximă. Suntem contra cronometru cu PNRR, având un termen de implementare până în anul 2026", a afirmat Ciolacu la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

El a adăugat că deja inflaţia a intrat "într-o pantă descendentă", de aceea este momentul cel mai potrivit pentru a le spune preşedinţilor de consilii judeţene prezenţi la eveniment la ce să se aştepte de la noua formulă guvernamentală care va funcţiona de la începutul lunii iunie, după rotaţia premierilor.

"Aşteptaţi-vă ca Guvernul României, în continuare, cum a făcut-o şi până acum, să vă ajute din toate puterile şi cu toate resursele, dar să aibă în acelaşi timp pretenţii şi rigori mai mari ca oricând şi să vă ceară în schimb să livraţi la timp şi la calitatea necesară proiectele care trebuie să schimbe în bine viaţa oamenilor. Aşteptaţi-vă ca la Palatul Victoria să găsiţi uşi deschise şi mâini întinse, exact ca şi până acum, dar exact atunci când veţi avea cea mai mare nevoie, dar obişnuiţi-vă şi cu gândul că trebuie să facem, în schimb, o eficienţă în cheltuiala banului public şi inteligenţă în accesarea banilor europeni. Şi mai aşteptaţi-vă ca Guvernul României să fie mult mai îndrăzneţ în a susţine proiecte la fel de îndrăzneţe care vin de la dumneavoastră, care îndeplinesc condiţii esenţiale să fie închegate economic, să aibă logică financiară şi efecte clar cuantificabile în dezvoltarea regiunii pe care o reprezentaţi. Pentru asta e nevoie, şi dumneavoastră şi noi, să ne înconjurăm cu cei mai valoroşi parteneri care să ne poată ajuta să construim aceste proiecte", a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că a venit momentul ca România "să îşi ridice fruntea din pământ şi să îşi asume pentru viitorul său mize mari şi mize adevărate".

"Guvernul va face eforturi uriaşe să pună rapid la punct mecanisme noi care să asigure cofinanţări pentru toate proiectele majore şi mature şi să vă ajute pentru a debloca şi finaliza orice obiectiv în derulare pe fonduri europene", a conchis preşedintele social-democrat.

Sursa foto: LCV Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri