13 Februarie 2012

PROFIL IT: Corneliu Bodea, Adrem Invest: Primul telefon l-am avut in urma cu 12 ani. Stiu, veti fi surprinsi!



In ultimii 11 ani, Corneliu Bodea (42 ani) a detinut pozitia de vicepresedinte al companiei Adrem Invest, unde conduce diviziile de automatizari si de servicii integrate. Vedeti care sunt preferintele high-tech ale managerului roman.

1.Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

Telefonul. Daca inainte de 30 de ani nici nu mi-as fi putut imagina ca voi avea in permanenta un buzunar ocupat cu un device, am ajuns la concluzia ca imi este indispensabil.

2. Primul gadget din viata dvs? La ce varsta?
Primul gadget a fost telefonul la aproape 30 de ani. Stiu, veti fi surprinsi. Uneori ma gandesc ca lucrurile se desfasurau altfel inainte sa-l am. Nu stiu cum reuseam inainte sa stabilim intalniri si sa fim intotdeauna punctuali. Evident, progresul tehnologic e uimitor si va continua sa fie si in viitorul apropiat.

3. Care este ultima achizitie din IT?
Cel mai recent mi-am achizitionat o tableta Samsung. Consideram ca este un gadget util, pe care sa-l pot utiliza atat in interes de serviciu cat si personal. La prima vedere, pare un gadget "must have", un dispozitiv de dimensiuni reduse ce poate inlocui cu usurinta un PC sau laptop, dispune de o autonomie mare pe care te poti baza daca esti permanent in miscare, asistent in intalniri – prezentari rapide, comentarii pe marginea documentelor etc, conectivitate buna la internet si biblioteca portabila.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.




4. Ce produs/gadget v-a dezamagit cel mai mult?

Conceptul de tableta. Da, este adevarat ca la prima vedere poate inlocui PC-ul sau laptop-ul insa nu este asa. In plus, smartphone-ul meu este mai portabil decat tableta.

Nu am putut utiliza tableta decat pentru scurt timp pentru ca oboseste foarte tare vederea.

Cred ca voi ramane la smartphone, PC si laptop care momentan imi ofera toate facilitatile de care am nevoie.

5. Care este suma maxima pe ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil?
Pentru un telefon mobil as da maxim 2000 RON.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?
Mi-as dori un device de genul home automation system dar mai performant, respectiv un telefon care sa inlocuiasca si cardul, cheile de la masina si cheile de casa. Daca exista sau apare, as da chiar si 3000 RON pe el.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?

Un telefon Benefon, solid si serios.

8. Care este marca de telefoane mobile pe care o preferati?
Blackberry. Am tot ce-mi trebuie la indemana, extrem de rapid. Nu l-as schimba cu nimic, poate doar cu device-ul de mai sus.

9. Care sunt brandul si managerul favorit din IT?
Compania este Microsoft iar managerul Bill Gates, pentru ca reprezinta progresul tehnologic, ambitie, curaj in a inova. Bill Gates este cel care a transformat o idee si un vis intr-o realitate ce are impact asupra intregului glob.

10. Care considerati ca a fost/este cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit la vanzare?

Multe dintre gadget-urile de pe piata par inutile, dar am citit un top al celor mai inutile gadget-uri din lume ce a reiesit in urma unui studiu si am ramas tare mirat: LED-uri care iti coloreaza apa de la robinet sau palaria cu televizor incorporat.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care ar fi gadgetul pe care vi-l doriti?
Telefonul viitorului pe care as da 3000 RON.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. favorit?
Prefer site-uri de stiri. Doza zilnica de informatii si noutati din diverse domenii mi-o iau de pe Wall-street.ro, Accuweather, Bloomberg.

Foto: captura Bloomberg



13. Care este ultima achizitie facuta online?

Un televizor. Sunt atat de multe oferte incat singurul mod in care pot face o comparatie si o achizitie este online.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul?
Internetul a devenit un mediu de informare vital si un mediu din ce in ce mai dezvoltat pentru comunicare. Informatia se disperseaza instant, categorii extrem de diferite de public sunt atinse in acelasi timp de tipuri de mesaje diferite.

Comunicarea prin intermediul internetului este rapida si eficienta. In urma cu putin timp as fi spus si cea mai ieftina insa nu trebuie sa o consideram asa. Ca orice mediu de comunicare, implica costuri, mai mici sau mai mari in functie de obiectivele pe care ni le setam si de categoriile de public pe care vrem sa le atingem.
Internetul inseamna in acelasi timp globalizare in societatea informationala si nisare in comunicare, pentru ca detaliile fac diferenta.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?
Probabil as simti ca lipseste ceva, fericit si linistit dar fara ceva. Ar fi ca atunci cand pleci intr-o deplasare si ai impresia ca ai uitat ceva, ca trebuia sa faci ceva si nu-ti mai amintesti ce anume.

16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?

Mobilitatea, pentru ca banuiesc ca asta este si sensul acestui gadget.

17. Care este metoda de comunicare preferata?
Intalnirile face-to-face, pentru ca intr-o astfel de intalnire nu faci doar schimb de informatii si inchei contracte, ci iti vezi cu adevarat partenerul, cu reactii, mimica, gestica, ceea ce duce la o analiza personala extrem de folositoare.

18. Pana unde considerati ca va merge inovatia in domeniul IT? Ce gadget, care nu exista pe piata, ati crea astazi?
Asa cum spuneam la primele intrebari, progresul tehnologic este in plin avant si sunt convins ca in viitorul apropiat vom avea parte de multe surprize. Conceptul de inovatie va continua sa existe pana la finalul lumii. Daca ar fi sa inventez ceva, ar fi un device care e telefon, card bancar, buletin, carnet de conducere...tot ce as avea in buzunare! Si care nu trebuie sa fie mai mare decat un smartphone!

Foto: highway12ventures.com





Citeste si