26 Martie 2012

PROFIL IT: Angela Haraga, Nokia Siemens Networks: Gadgetul viitorului a fost creat deja cu multi ani in urma



Angela Haraga, country manager Nokia Siemens Networks, alege intotdeauna designul si inovatia cand este vorba de accesoriile high-tech. Inca din studentie, a fost fidela telefoanelor Nokia seria 8000, insa de curand a trecut la iPhone. Nu-si imagineaza cum ar putea “functiona” fara internet si prevede o evolutie spectaculoasa a inovatiei in IT. Aflati ce anume este “internetului lucrurilor”, gadgetul datorita caruia si obiectele vor deveni inteligente.

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

Nimic spectaculos, doar smartphone-ul pe care l-am primit acum un an. Nu am o pasiune pentru gadgeturi high-tech, ci mai degraba pentru design si inovare, de aceea telefonul meu mobil este in primul rand un accesoriu care imbina perfect functionalul cu esteticul.

2. La ce varsta ati avut primul gadget?
Cred ca primul meu gadget a fost un telefon mobil Nokia 8100 pe care l-am primit pe la 20 ani, cand m-am angajat. Am ramas fidela acestei serii, 8000, de la Nokia pana anul trecut cand din pacate telefonul meu s-a stricat, iar Nokia nu mai producea de mult seria mea preferata. Am primit atunci un iPhone 4.

3. Care este ultima achizitie din IT?
Ultima achizitie in materie de tehnologie este “ceasul” meu de mana iPod Nano.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din sectiunea Profil IT.



4. Ce produs/gadget v-a dezamagit cel mai mult?

Cand achizitionez un obiect sunt selectiva, nu imi place sa experimentez prea mult si aleg produse care dureaza in timp, de aceea nu pot spune ca am avut dezamagiri.

5. Care este suma maxima pe ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil?
In general cred ca exista un echilibru intre pret si valoare si pentru un obiect care imi place sunt gata sa platesc si peste medie.

6. Ce caracteristici ar trebui sa aiba telefonul ideal?
Telefonul ideal este telefonul pe care il am, imi place, e usor de folosit si nu necesita foate multa atentie: e foarte rezistent , bateria tine destul de mult incat sa nu ma preocupe incarcarea sa.

7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?

Nokia 8100.

8. Care este marca de telefoane mobile pe care o preferati?
Prefer ce folosesc, altfel nu l-as folosi, deci in momentul acesta e Apple.

9. Care sunt brandul si managerul favorit din IT?
DELL, si implicit Michael Dell (foto). Pentru filozofia si viziunea lor orientata catre nevoile individuale ale clientilor. Spre exemplu, Dell este prima companie producatoare de PC-uri care a deschis in America un Centru de Suport pentru clienti. La vremea aceea nici o alta companie nu mai oferea servicii customizate de suport. Dell este in acelasi timp cea mai “verde” companie high-tech, inca din 1992 au creat primul PC 100% reciclabil.

Foto: wikipedia.org



10. Care considerati ca a fost/este cel mai inutil gadget pe care l-ati gasit spre vanzare?

Un sonar pentru detectat pesti. Ce poate fi mai inutil decat un obiect care inlocuieste experienta personala si instinctul?

11. Daca banii nu ar avea valoare, care ar fi gadgetul pe care vi-l doriti?
In momentul de fata imi doresc o imprimanta performanta la care sa tiparesc fotografii.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. favorit?
Ma uit des pe site-urile de stiri si resurse ale analistilor de technologie : ABI Research, Current Analysis sau Yankee Group. In viata privata ma uit in principal pe bloguri, iar in ultimele luni, favorit e nordicdesign.ca (foto).

13. Care este ultima achizitie facuta online?

Un ceas pentru sotul meu, pe care i l-am facut cadou de Craciun: se numeste Picto, design Steen Georg Christensen & Erling Andersen (foto) din 1980.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul?
O necesitate.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?
Nu imi pot imagina o zi fara internet, e ca si cum m-ati intreba cum ar fi o zi din viata noastra fara electricitate.

Foto: facebook.com


16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?

Atat mobilitatea cat si performanta sunt importante la un notebook.

17. Care este metoda de comunicare preferata?
Daca exclud comunicarea personala directa, cu siguranta telefonul.

18. Pana unde considerati ca va merge inovatia in domeniul IT? Ce gadget, care nu exista pe piata, ati crea astazi?
Cred ca urmatorul pas previzibil va fi internetul lucrurilor, in care nu doar oamenii vor fi conectati si vor schimba informatii, dar si obiectele care vor deveni inteligente. Gadgetul deceniului viitor a fost creat deja cu multi ani in urma urma.



Citeste si