9 Aprilie 2012

PROFIL IT - Alexandru Leondari, Eureko: Pentru multi, e-mailul este o "acoperire"



Alexandru Leondari detine functia de director general adjunct in cadrul filialei locale a grupului de asigurari Eureko. Aflati care sunt pasiunile sale in materie de gadgeturi si high-tech, dar si parerea acestuia despre utilitatea e-mailului in ziua de azi.

1. Ce gadget aveti in buzunar, la indemana?

Am doua smartphone-uri pe care le folosesc in paralel: un BlackBerry strict pentru business - e-mailuri si un Samsung Galaxy,pe care il folosesc in interes personal.

2. Primul gadget din viata dvs? La ce varsta?
Imi amintesc cu placere de primul ceas Casio primit la 17 ani, un ceas multifunctional cu calculator si o multime de alte functii, alarme, cronometre, joc si multe altele.

3. Care este ultima achizitie din IT?
De curand am achizitionat un monitor Samsung – cadou pentru baiatul meu.

4. Ce produs/gadget v-a dezamagit cel mai mult?

Acum ceva vreme a aparut pe piata un device asemanator unui calculator mic, destinat a traduce cuvinte in diferite limbi (o prima varianta a Google Translate intr-un dispozitiv separat). Erau total inutile si extrem de enervante, pentru ca traduceau doar cuvinte separate, nu fraze complete si mai mult, introducerea literelor era destul de greoaia si ecranul LCD foarte mic.

5. Care este suma maxima pe care ati plati-o pentru achizitionarea unui telefon mobil?
Nu m-am gandit la o suma maxima. Ma intereseaza functiile pe care le are si in functie de nevoile mele sa exprime corect raportul calitate pret.

6. Ce caracteristici ar trbui sa aiba telefonul ideal?
Pentru mine telefonul mobil trebuie sa indeplineasca functiile de baza in parametrii optimi - adica sa fie usor de folosit (meniu logic), sa receptioneze semnal maxim in orice loc din lume, sa aiba dispozitiv “hands free” si un sistem audio in perfecta stare de functionare - adica un difuzor care sa emita sunete clare si puternice.

Foto: geekblog.net



7. Care a fost primul telefon mobil pe care l-ati utilizat?

Nokia “banana”, nu mai stiu ce model era, dar imi amintesc si acum de el pentru ca am fost extrem de multumit. Ulterior am inteles ca a fost unul dintre cele mai reusite, reprezentative si longevive modele ale firmei Nokia.

8. Care este marca de telefoane mobile pe care o preferati?
Multa vreme am fost fan Nokia, dar datorita evolutiei si dezvoltarii ulterioare a pietei am ajuns sa folosesc intens BlackBerry-ul. Este un model creat special pentru business, adaptat nevoilor noastre de comunicare pe mail. Pentru uz personal imi plac foarte mult smartphone-urile Samsung.

9. Care sunt brandul si managerul favorit din IT?
Prefer brandul Samsung, iar ca manager reprezentativ din IT consider ca Steve Jobs va ramane un reper mult timp de acum inainte.

Foto: mandyblenden.narod.ru



10. Care considerati ca a fost/este cel mai inutil gadget pe care l-ai gasit spre vanzare?

Mi-e foarte greu sa va spun, pentru ca nu am timpul necesar sa studiez prea mult tot ce este pe piata. Cand vreau sa achizitionez ceva ma duc tintit, stiu ce vreau si ma concentrez pe ceea ce imi doresc.

11. Daca banii nu ar avea valoare, care ar fi gadgetul pe care vi-l doriti?
O tableta performanta cu Android 4.

12. Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. favorit?
Site-urile de stiri, pe care le accesez in fiecare dimineata, inainte de inceperea programului zilnic. Imi place foarte mult wall-street.ro si ma uit si pe hotnews.ro – pe ambele le accesez zilnic in cautare de informatii noi.

Foto: yugatech.com



13. Care este ultima achizitie facuta online?

Am achizitionat un Play Station 3 (foto), cadou pentru baiatul meu.

14. Ce reprezinta pentru dvs. internetul?
Este din ce in ce mai evident faptul ca internetul ne ocupa o mare parte din timp. Ne ajuta sa comunicam mai repede, mai simplu si de ce nu mai bine. Eu folosesc internetul ca mediu de informare, de comunicare si de business; petrec destul de mult pe internet si cu toate astea, sunt convins ca nu fac parte din categoria celor care depind 100% de internet. E clar insa ca internetul reprezinta viitorul spre care ne indreptam.

15. Cum ar fi o zi din viata dvs. daca nu ar exista internetul?
Nu am incercat aceasta experienta, dar sunt convins ca as simti un oarecare disconfort - sa nu pot verifica mailul sau sa citesc ultimele stiri. Probabil ca o zi as putea sa stau fara, dar mai mult nu cred..:)

Foto: wikipedia.org



16. Ce va atrage la un notebook: performanta sau mobilitatea?

Ambele, iar modelele noi ofera din plin aceste caracteristici.

17. Care este metoda de comunicare preferata?
Desi imi dau seama ca devin din ce in ce mai dependent de tehnologie ,sunt in continuare adeptul comunicarii directe, fata in fata. In acest mod se pot evita ambiguitatile si dublul inteles din fiecare cuvant. Din pacate insa, mailul are o pondere foarte mare in activitatile de zi cu zi. Cred ca multe mailuri ar putea fi evitate si am putea vorbi mai mult dar, comoditatea, usurinta in folosire, senzatia de “am trimis mailul si mi-am facut treaba” sunt mult mai puternice. Pentru unii mailul reprezinta si o “acoperire”.

18. Pana unde considerati ca va merge inovatia in domeniul IT? Ce gadget, care nu exista pe piata, ati crea astazi?
Nu cred ca inovatia in acest domeniu are limite! Cred ca as crea un aparat de teleportare ca in Star Trek. Engage…!

Foto: marketo.com




Citeste si