8 Aprilie 2013

PROFIL IT – Seful Vola.ro: M-a dezamagit iPad-ul. Nu ii gasesc decat o singura utilitate



Daniel Truica (foto), fondator si managing partner al agentiei online de turism vola.ro spune ca a fost dezamagit de iPad intrucat nu ii gaseste decat o singura utilitate, dar se declara un fan al iPhone si este foarte atasat de e-reader-ul Kindle de pe care citeste cartile preferate. Care sunt pasiunile sale in materie de tehnologie, gadget-uri si Internet, dar si ce parere are despre retelele de socializare, afla din slide-urile de mai jos!

Ce gadget aveti intotdeauna la indemana?

Daca scoatem din discutie pixul si hartia (sunt un maniac al listelor), am intotdeauna la indemana iPhone-ul meu. Imi citesc emailurile pe el, imi fac notite, am sincronizat calendarul. Am achizitionat iPhone-ul trecand de la un terminal Blackberry, si l-am cumparat pentru ca mi s-a parut superior tehnologic telefonului pe care il detineam la momentul respectiv.

Care este suma maxima pe care ati investi-o intr-un astfel de dispozitiv?

Nu cred ca am o suma maxima. Imi place sa incerc ultimele tehnologii, am un iPad (care nu m-a prins foarte tare) si un e-reader Kindle (care-mi place foarte mult).

Care sunt cele mai importante caracteristici pe care acesta ar trebui sa le aiba?


Imi plac gadget-urile bine facute. Kindle-ul este un exemplu bun de astfel de produs. Am fost sceptic initial, insa am vrut sa-l incerc. Din momentul in care am inceput sa citesc pe el si pana acum, nu am gasit multe lucruri pe care le-as imbunatati. Cred ca este un produs cu adevarat extraordinar.



Care este ultima achizitie pe care ati facut-o in acest domeniu?

Cel mai recent am achizitionat un iPad 2.

Ati fost dezamagit de vreun anumit gadget pana acum? Ce v-a nemultumit?

Am fost dezamagit de tableta iPad a celor de la Apple. Pentru mine nu are decat o singura utilitate foarte clara: sa citesc revistele la care sunt abonat si feed-urile preferate. In rest nu prea il folosesc, iPhone-ul imi satisface cu succes toate celelalte nevoi. Cred ca pur si simplu nu este pentru mine, cunosc multi oameni care nu se despart de el.



Care sunt brandul si managerul favorit? De ce?

Brand-ul meu favorit este Kindle. Nu ma simt tentat sa-mi achizitionez o tableta Kindle Fire, insa vreau sa-mi cumpar un Kindle Paperwhite. Consider ca este unul din cele mai revolutionare produse pe care le-am vazut in ultimii ani.

Pana unde considerati ca va merge inovatia in domeniul IT?

E greu de spus, mai ales daca urmaresti proiecte precum Google Glass. Cred ca ne indreptam cu pasi repezi catre o forma de realitate augmentata disponibila publicului larg si apoi catre realitatea virtuala.

Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. preferat?

Accesez site-uri dedicate tehnologiei de travel sau industriei de travel in general. Unul din cele mai folosite este tnooz.com. Pentru stiri de business autohtone folosesc wall-street.ro sau zf.ro, pentru stiri de business internationale The Wall Street Journal si The Economist . Pentru informare generala hotnews.ro.

Care este metoda de comunicare preferata? Cat de des folositi serviciile de chat online?


Metoda de comunicare preferata este Skype, pe care il folosim in intreaga companie si intre birourile internationale.

Cat alocati “sederii” pe internet in fiecare zi? Ce va ocupa cel mai mult timp?


Cel putin 3 ore in fiecare zi. Citirea stirilor imi consuma cel mai mult timp.


Ce parere aveti despre retelele de socializare? Cum v-au influentat?

Nu sunt un mare fan al retelelor de socializare. Le vad utilitatea si le folosesc pentru a tine legatura cu prietenii, insa nu-mi petrec foarte mult timp navigand pe ele.

Aveti un cont de acest gen? Pe ce retea de socializare?


Am cont pe Facebook din 2009.

Ce v-a determinat sa va creati un astfel de cont?

Initial curiozitatea. Folosesc contul de Facebook exclusiv in mod privat, pentru a tine legatura cu prietenii mei.

Cati prieteni / followers aveti in prezent?

159 de prieteni si ii stiu personal pe toti.

Cat timp alocati navigarii pe paginile retelelor de socializare?

Cam 30 de minute pe zi in mod activ, desi Facebook ramane deschis mai tot timpul.




Citeste si