29 Aprilie 2013

PROFIL IT – Liviu Stoleru, Cemacon: LinkedIn este cea mai utila retea de socializare



Pentru Liviu Stoleru, directorul general Cemacon, unul dintre cei mai importanti producatori de blocuri ceramice din Romania, reteaua de socializare profesionala LinkedIn este cea mai utila resursa de petrecere a timpului liber, fiind considerata de aceasta mult mai eficienta decat Facebook sau altele de acest tip. Care sunt pasiunile managerului in materie de gadget-uri, Internet si tehnologie, in slide-urile de mai jos!

Ce gadget aveti intotdeauna la indemana? Ce v-a determinat sa il achizitionati?

Am intotdeauna langa mine smartphone-ul si tableta. Ele imi ofera mobilitate, viteza de reactie (mail, internet etc.). Practic nu mai e nevoie sa astepti sa booteze un laptop/pc pentru a obtine/transmite o informatie. In plus, folosesc foarte mult sistemele de salvare a datelor in cloud, deoarece iti permit sincronizarea tuturor gadgeturilor in timp real.

Care este suma maxima pe care ati investi-o intr-un astfel de dispozitiv?


Depinde de facilitatile pe care le obtin…

Care sunt cele mai importante caracteristici pe care acesta ar trebui sa le aiba?


Dimensiunile ergonomice, cea mai buna conectivitate, performante hardware de top (display, baterie, procesor), aplicatii variate si software compatibil cu restul dispozitivelor pe care le folosesc.


Care este ultima achizitie pe care ati facut-o in acest domeniu?

Cel mai recent device pe care l-am achizitionat a fost un Apple TV (foto).

Ati fost dezamagit de vreun anumit gadget pana acum? Ce v-a nemultumit?

Am fost dezamagit de un smartphone care era atat de incompatibil cu restul device-urilor incat era aproape imposibila orice sincronizare.

Care sunt brandul si managerul favorit? De ce?

Imi plac Apple si Richard Branson, pentru faptul ca sunt diferiti si pentru ca au adus un plus de inovatie prin tot ce au facut.

Pana unde considerati ca va merge inovatia in domeniul IT?


Cred ca viitorul in domeniul IT va tine de proiectii holografice in timp real, utilizate pentru comunicatii sau in domeniul auto.


Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. preferat?

Navighez foarte mult pe portalurile de stiri, site-urile de tip user generated content (Youtube), dar si pe site-urile de jocuri, in timpul liber.

Care este metoda de comunicare preferata? Cat de des folositi serviciile de chat online?


Folosesc foarte mult Skype, SMS-urile dar si e-mail-ul.

Cat alocati “sederii” pe internet in fiecare zi? Ce va ocupa cel mai mult timp?


In proportie de 60-70% activitatea mi-o desfasor comunicand electronic si documentandu-ma pe teme legate de interesele de business. In consecinta, sunt prezent pe internet minim 5 ore pe zi


Ce parere aveti despre retelele de socializare? Considerati ca v-au influentat intr-un anumit mod?

Consider retelele de socializare utile pana la o anumita limita. Din pacate, prezenta tinerilor in exces pe aceste retele, anuleaza interactiunea personala si asa numitul “human touch”

Aveti un cont de acest gen? Pe ce retea de socializare? Cand v-ati creat contul?


LinkedIn este cea mai utila retea de socializare pentru mine si apelez aproape zilnic la contactele de acolo, in timp ce Facebook este mai mult o zona prin care mai „pierd” niste timp si ma mai relaxez.

Ce v-a determinat sa va creati un astfel de cont?


Curiozitatea la inceput, iar dupa aceea utilitatea descoperita


Cati prieteni / followers aveti in prezent?

Pentru mine, acest indicator nu are relevanta deosebita, pentru ca sunt foarte selectiv in ceea ce priveste prietenii din aceste retele. Sunt foarte atent la calitatea oamenilor si la valoarea adaugata pe care as primi-o de la acestia

Cat timp alocati navigarii pe paginile retelelor de socializare?

30 – 40 minute aproape zilnic (in special pe LinkedIn)




Citeste si