6 Mai 2013

PROFIL IT – Bogdan Mihalcea, TP-Link: In 50 de ani vom vedea pe strada "cyborgi"



Bogdan Mihalcea (foto), director de vanzari in cadrul reprezentantei locale a producatorului chinez de echipamente pentru retelistica TP-LINK, crede ca in viitor vom vedea pe strazi roboti (“cyborgi”) care vor avea dispozitive artificiale si care ii vor ajuta sa desfasoare cam orice activitate curenta. Cum a ajuns la aceasta concluzie, dar si care sunt pasiunile managerului in materie de gadget-uri, internet si tehnologie, aflati in slide-urile de mai jos!

Ce gadget aveti intotdeauna la indemana? Ce v-a determinat sa il achizitionati?

Am intotdeauna aproape smartphone-ul, pe care il folosesc pentru a citi stiri, a face diverse comenzi online (IT, mancare, taxi etc), pentru a accesa e-mailul, pentru video-conferinta sau GPS. Imi este indispensabil pentru ca imi usureaza munca si imi faciliteaza accesul la resurse.

Care este suma maxima pe care ati investi-o intr-un astfel de dispozitiv?


Am in vedere mai degraba raportul beneficii/pret: cum ma poate ajuta sa devin mai productiv, cum ma ajuta sa eficientizez timpul si costurile efectuand, de exemplu, tranzactii bancare online in loc sa ma deplasez la banca. Din aceasta perspectiva, bugetul alocat devine irelevant.

Care sunt cele mai importante caracteristici pe care acesta ar trebui sa le aiba?

Conectivitate, baterie cu autonomie cat mai mare, 3G/4G, GPS, aplicatii office incluse, fiabilitate.


Care este ultima achizitie pe care ati facut-o in acest domeniu?

Cel mai nou dispozitiv pe care mi l-am achizitionat este un Samsung Galaxy S4 .

Ati fost dezamagit de vreun anumit gadget pana acum? Ce v-a nemultumit?

Am intampinat probleme cu un GPS care imi dadea informatii eronate. De asemenea, desi am testat o serie de tablete, iPad-ul ramane favorit pana acum.

Ce sistem de operare mobil preferati?


Nu cred ca exista sistemul de operare perfect sau ca va exista vreodata. Fiecare sistem are plusurile si minusurile lui. Este mai degraba vorba de preferinta si obisnuinta fiecaruia.


Care sunt brandul si managerul favorit? De ce?

Apreciez brandul Apple pentru fiabilitatea si nivelul de interactiune a produselor cu utilizatorul. Managerul favorit este Bill Gates pentru viziunea sa si pentru felul in care a reusit sa dezvolte gigantul software Microsoft.

Pana unde considerati ca va merge inovatia in domeniul IT?

“Sky is the limit” este, cred, ceea ce defineste cel mai bine perspectivele domeniului IT.
Imi imaginez deja viitorul, si, desi poate parea un pic infricosator acum, sunt convins ca in nici 50 de ani vom vedea pe strada adevarati “cyborgi”, oameni cu dispozitive artificiale care ii vor ajuta sa desfasoare cam orice activitate curenta.


Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. preferat? De ce?

Accesez zilnic portalurile de stiri – prefer informarea online in locul clasicelor stiri TV pentru ca pot filtra rapid informatiile dupa interesul personal si accesa exact ceea ce imi este util – dar si site-urile de shopping si VOD. Pentru activitatile de business folosesc VPN-ul pentru a accesa informatii interne ale companiei.

Care este metoda de comunicare preferata? Cat de des folositi serviciile de chat online (YM, Skype, etc.)


Folosesc aproape toate metodele moderne de comunicare. In interiorul companiei, dar si in relatiile cu clientii si partenerii comunicam, in continuare, cu preponderenta pe telefon, insa tendinta este de crestere a comunicarii prin Skype.

Cat alocati “sederii” pe internet in fiecare zi? Ce va ocupa cel mai mult timp?


Conectarea este esentiala si datorita mediului in care lucrez. Am nevoie de informatii in timp real si pot spune ca sunt conectat 24/7 prin diverse dispozitive pe care le am intotdeauna la mine.


Ce parere aveti despre retelele de socializare? Considerati ca v-au influentat intr-un anumit mod?

Dezvoltarea retelelor sociale a dus la aparitia unui adevarat fenomen, tanara generatie interactioneaza intr-un mod cu totul altul, fortand societatea in sine sa isi modifice obiceiurile (cumparaturi, comunicare, informare, etc).

Aveti un cont de acest gen? Pe ce retea de socializare?

Am fost printre primii adepti ai Facebook, insa am sters contul dupa ce a fost spart. Sunt insa activ pe LinkedIn.

Ce v-a determinat sa va creati un astfel de cont?

Initial, din curiozitate, apoi din necesitatea de a interactiona.

Cati prieteni / followers aveti in prezent?

Peste 400 de contacte pe LinkedIn.




Citeste si