23 Septembrie 2013

PROFIL IT – Cristi Cozic, Entersoft: Retelele sociale sunt canale absolut necesare in comunicarea de zi cu zi



Retelele de socializare sunt canale de marketing si de vanzari absolut necesare in comunicarea de zi cu zi, este de parere Cristi Cozic, country manager al companiei de software Entersoft. Afla care sunt pasiunile sale in materie de gadget-uri, Internet si tehnologie, in slide-urile de mai jos!

Ce gadget aveti intotdeauna la indemana? Cu ce va este de folos? Ce v-a determinat sa il achizitionati?

Nu plec de acasa fara telefonul mobil (iPhone) si tableta. Pentru fiecare intalnire de lucru, conferinta sau prezentari ma bazez pe smartphone si iPad, acestea fiind instrumentele care ma ajuta in rezolvarea problemelor imediate: email-uri in timp real, citirea ultimelor stiri, dar si analiza si redactarea unor documente oficiale ale companiei.

Care este suma maxima pe care ati investi-o intr-un astfel de dispozitiv?

In general, sumele nu sunt foarte mari, investitia in tehnologie fiind una continua.

Care sunt cele mai importante caracteristici pe care acesta ar trebui sa le aiba?

Ca orice dispozitiv ce are o intrebuintare continua, gadget-ul trebuie sa fie user-friendly, adica sa ajung la functionalitatile de care am nevoie cat mai rapid. De asemenea, fiind tot timpul in miscare, ar fi indicat ca dispozitivul sa reziste cat mai mult fara a fi incarcat si sa poata fi conectat usor cu toate aplicatiile Entersoft din back-office in timp real.


Care este ultima achizitie pe care ati facut-o in acest domeniu?

Ultima achizitie este un iPhone 5.

Ati fost dezamagit de vreun anumit gadget pana acum? Ce v-a nemultumit?

Lucrand de multi ani in industria de IT (software), nu pot spune ca m-a dezamagit vreun produs anume. In general, caut sa aleg doar acele dispozitive de care stiu ca am nevoie si de fiecare data ma informez inainte de a le achizitiona. Prin urmare, nu am fost dezamagit de vreun gadget anume; ci doar de anumite functionalitati care nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor mele.

Care sunt brandul si managerul favorit? De ce?

Personal, am fost multumit de produsele Apple. In ultimii ani, Apple a impus trend-ul in zona telecom: smartphone-uri, tablete, sisteme de operare, aplicatii mobile.

Pana unde considerati ca va merge inovatia in domeniul IT?

Este greu sa oferi un raspuns concret pentru tot ce inseamna domeniul IT. Cu siguranta, una dintre tendinte este de a utiliza echipamente all-in-one care sa integreze cat mai multe functionalitati si aplicatii; suplinind astfel lipsa unei comunicari directe.


Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. preferat? De ce?

Prin natura job-ului de zi cu zi, vizitez foarte multe site-uri financiare si din industria in care activam: aplicatii de business pentru mediul de afaceri. Insa, imi place sa fiu la curent cu tot ce se intampla si in alte domenii ce pot avea un impact direct sau indirect asupra mediului de afaceri local si regional. In timpul liber, citesc reviste si site-uri de calatorii.

Care este metoda de comunicare preferata? Cat de des folositi serviciile de chat online (YM, Skype, etc.).

Utilizez destul de des Skype ca si metoda de comunicare de tip video-conferinta, dar nu ma limitez doar la acesta.

Cat alocati “sederii” pe internet in fiecare zi? Ce va ocupa cel mai mult timp?

In general, in jur de 2-3 ore in fiecare zi, de regula dimineata si in functie de noutati spre a doua partea a zilei sau seara.


Ce parere aveti despre retelele de socializare? Considerati ca v-au influentat intr-un anumit mod?

Retelele sociale sunt canale de marketing si sales absolut necesare in comunicarea de zi cu zi, atat in mediul de afaceri, cat si cel personal. Mi-am propus, insa, sa nu fiu un utilizator dependent de comunicarea exclusiv online.

Aveti un cont de acest gen? Pe ce retea de socializare? Cand v-ati creat contul?

In continuare, sunt adeptul comunicarii directe, insa de doi ani am un cont activ de LinkedIn. Este un tool excelent pentru mediul de afaceri, putand sa fiu in contact cu toti partenerii si clientii Entersoft Romania. LinkedIn imi ofera o expunere constanta si o interactiune imediata cu toti profesionistii cu care impartasesc aceleasi obiective de business.


Ce v-a determinat sa va creati un astfel de cont?

Nevoia de a comunica si interactiona cu partenerii nostri din tara si strainatate, dar si cu potentiali clienti si parteneri pentru solutiile de business Entersoft.

Cati prieteni / followers aveti in prezent?
Peste 300 de conexiuni din Romania si Europa.

Cat timp alocati navigarii pe paginile retelelor de socializare?
Nu foarte mult, incerc sa rezerv timpul petrecut in mediul online pentru intalniri cu prieteni, parteneri si colegi.




Citeste si