2 Decembrie 2013

Eduard Pughin, Maguay: Sunt nemultumit de aparatele electrocasnice care au o durata de viata relativ scurta



Eduard Pughin (foto), directorul operational Maguay, unul dintre cei mai importanti integratori de sisteme de calcul din Romania, spune ca este nemultumit de aparatele electrocasnice cu o durata de viata scazuta, desi acestea ar trebui sa functioneze mult mai mult timp. Care sunt pasiunile, dar si obiectiile managerului in materie de gadget-uri, Internet si tehnologie, aflati in slide-urile de mai jos!

Ce gadget aveti intotdeauna la indemana? Cu ce va este de folos?

Am intotdeauna la indemana telefonul mobil, HTC 8X. Acesta ma ajuta in activitatea zilnica, telefoane, mail-uri.

Care este suma maxima pe care ati investi-o intr-un astfel de dispozitiv?
Maxim 2000 ron.

Care sunt cele mai importante caracteristici pe care acesta ar trebui sa le aiba?
In primul rand, sa aiba o interfata prietenoasa, usor de utilizat si manipulat. Conteaza sa ma ajute cat mai mult in activitatile zilnice, asadar sa fie prevazut cu suficiente functii.


Care este ultima achizitie pe care ati facut-o in acest domeniu?

Am achizitionat recent o tableta Maguay.

Ati fost dezamagit de vreun anumit gadget pana acum? Ce v-a nemultumit?
Nu imi amintesc sa fi fost complet dezamagit de un produs anume, dar in general sunt nemultumit de produse precum unele aparate electrocasnice care au o durata de viata relativ scurta, desi ar trebui sa fie concepute astfel incat sa reziste multi ani.

Care sunt brandul si managerul favorit? De ce?
Nu pot spune ca am un brand favorit, insa va pot spune ca sunt un sustinator al brand-urilor autohtone si am cateva brand-uri romanesti de top favorite.
Ca manager il admir foarte mult pe Warren Buffet, care este deopotriva un bun afacerist, un investitor si un filantrop, care are un stil de viata si niste principii sanatoase de viata, in ciuda averii fabuloase pe care a acumulat-o.


Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. preferat? De ce?

Intrucat imi desfasor activitatea in domeniul IT si al tehnologiilor de ultima generatie, accesez constant site-uri din domeniul tech si IT. Sunt un vizitator fidel al site-ului CNET.com, fiindca aici citesc cele mai noi, bine documentate articole din aceste domenii.

Care este metoda de comunicare preferata?
Pentru mine, metoda ideala de comunicare este fata in fata fiindca astfel putem cunoaste mai bine o persoana si desprinde mai multe idei. Cand timpul nu imi permite sa port astfel de discutii, recurg la e-mail. In mediul de lucru utilizez Lync-ul, care este un canal de comunicare interna, iar in timpul liber utilizez uneori Skype-ul, mai ales pentru a intra usor in contact cu prieteni sau rude din strainatate.

Cat alocati “sederii” pe internet in fiecare zi? Ce va ocupa cel mai mult timp?
Prin natura activitatii pe care o desfasor, petrec o mare parte din timpul zilei online. Imi ocupa timp sortarea mail-urilor, dar mai ales prioritizarea informatiilor importante. Cel mai mult timp il petrec comunicand cu partenerii, potentialii clienti si cu angajatii.


Ce parere aveti despre retelele de socializare?

Consider ca retelele de socializare pot purta un rol cheie in dezvoltarea branding-ului personal sau a unei afaceri, insa utilizate cu discernamant si impreuna cu multe alte instrumente. Nu pot spune ca retelele de socializare m-au influentat cumva anume.

Aveti un cont de acest gen? Pe ce retea de socializare? Cand v-ati creat contul?

Am conturi pe Facebook si LinkedIn, create acum aproximativ 3 ani. Mi le-am creat in scop mai mult profesional, si aici ma refer in special la LinkedIn. Astfel mai pastrez legatura cu partenerii si clientii, sunt la curent cu ultimele informatii din domeniile de interes si imi dezvolt o retea profesionala.


Ce v-a determinat sa va creati un astfel de cont?

Probabil ca m-a influentat si trend-ul, dar in acelasi timp am realizat ca retelele de socializare pot reprezenta o resursa care nu trebuie neglijata.

Cati prieteni / followers aveti in prezent?
In jur de 300.

Cat timp alocati navigarii pe paginile retelelor de socializare?
Timpul nu prea imi permite sa navighez frecvent paginile retelelor de socializare. Le accesez fugitiv cam o data la 3 zile.




Citeste si