9 Decembrie 2013

Manager: Am renuntat la iPhone din cauza hartilor de pe iOS 6



Hermes Song (foto), directorul general TP-Link in Romania, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente pentru retelistica din lume, spune ca a renuntat la iPhone din cauza sistemului de operare iOS 6, in care au fost inlocuite hartile de la Google cu o versiune proprie de harti, iar in prezent este posesorului unui smartphone cu Windows 8. Ce pasiuni are managerul in materie de gadget-uri, Internet si tehnologie, aflati in slide-urile de mai jos!

Ce gadget aveti intotdeauna la indemana? Cu ce va este de folos?

Detin un smartphone Lumia 920, un Blackberry 9720, un iPad, dar si un router portabil. Folosesc Lumia 920 pentru a naviga peIinternet si pentru a face fotografii. Dispozitivul Blackberry reprezinta telefonul de serviciu, iar iPad-ul il utilizez pentru functia Facetime. In acelasi timp, routerul portabil imi ofera posibilitatea de a conecta toate dispozitivele la Internet, in special atunci cand ma aflu in camere de hotel doar cu optiune de internet prin cablu.

Care este suma maxima pe care ati investi-o intr-un astfel de dispozitiv?

Depinde de caracteristicile sale tehnice. Nu sunt genul de persoana care achizitioneaza gadget-uri doar pe criteriul noutatii. Pe langa buget, iau in calcul calitatea, utilitatea, dar si designul. Telefonul meu Lumia 920 a fost cel mai scump, la 575 euro.

Care sunt cele mai importante caracteristici pe care acesta ar trebui sa le aiba?

Ma intereseaza noile tehnologii lansate si, in plus, apreciez designul creativ al acestora. Insa criteriile dupa care ma ghidez de fiecare data sunt utilitatea si fiabilitatea. Caracteristicile de top, in cazul Lumia 920, sunt hartile si camera foto extrem de performanta. In al doilea rand, in topul preferintelor mele se afla routerul portabil, foarte folositor in multe situatii.


Care este ultima achizitie pe care ati facut-o in acest domeniu?

Routerul portabil. Deoarece mi-am dat seama ca am cu adevarat nevoie de acesta din moment ce detin atat de multe dispozitive electronice, pe care le folosesc atat in timpul liber, cat si la serviciu.

Ati fost dezamagit de vreun anumit gadget pana acum? Ce v-a nemultumit?

Serviciul de harti al iOS6, motiv pentru care m-am orinetat catre un alt telefon, si nu iPhone.


Ce sistem de operare mobil preferati?

Sincer, prefer Windows Phone 8. Este un sistem de operare ideal pentru utilizarea business, bine structurat. In ceea ce priveste navigarea pe internet si accesul la aplicatii, probabil Android, deoarece este cel mai deschis sistem de operare si cam atat.

Care sunt brandul si managerul favorit? De ce?

Primul este Google, apoi TP-Link. Deoarece ambele branduri au o viziune similara: aceea de a conecta usor oamenii si de a le satisface nevoile de conectivitate. In ceea ce priveste managerul favorit, il admir pe directorul de afaceri internationale al TP-Link, Jeffrey Chao pentru modul in care a reusit sa extinda brandul la nivel global.


Ce gen de site-uri accesati frecvent? Care este site-ul dvs. preferat? De ce?

Accesez in principal website-uri din China. De obicei utilizez o aplicatie asemenatoare cu Flipboard, cu ajutorul careia pot accesa stirile care ma intereseaza.

Care este metoda de comunicare preferata?

Folosesc in prezent Skype, Viber, Whatsapp si Gtalk.

Cat alocati “sederii” pe internet in fiecare zi? Ce va ocupa cel mai mult timp?

1-2 ore, timp in care citesc stiri.


Ce parere aveti despre retelele de socializare? Cum v-au influentat?

Sunt folositoare pentru ca aflu imediat ce fac prietenii mei si pot gasi informatii utile pentru business pe LinkedIn, de exemplu.

Aveti un cont de acest gen? Pe ce retea de socializare? Cand v-ati creat contul?

Sigur. Am cont pe LinkedIn, Facebook, Google+, Twitter.

Ce v-a determinat sa va creati un astfel de cont?

La recomandarea prietenilor si pentru ca sunt instrumente foarte utile de comunicare.

Cat timp dedicati zilnic navigarii pe retelele sociale?

Aproximativ 30 minute pe zi.




Citeste si