Compania Google, detinuta de grupul Alphabet, a infiintat un departament de realitate virtuala (Virtual Reality, VR) computerizata, ce va fi coordonat de managerul de produse Clay Bavor, informeaza Reuters.

Joshua Cruz, purtator de cuvant al companiei Google, a confirmat noua functie ce va fi ocupata de Clay Bavor in acel departament , conform Mediafax

Potrivit contului sau de Twitter, Clay Bavor este vicepresedinte Google, specializat in Realitate Virtuala.

In calitate de manager de produs, Clay Bavor a coordonat implementarea unora dintre serviciile-cheie ale companiei Google, precum Gmail, Google Drive si Google Docs.Functia sa va fi preluata de Diane Greene, potrivit site-ului Re/code.

Google a "flirtat" cu domeniul realitatii virtuale, nu s-a aventurat niciodata cu adevarat in aceasta directie, pana acum. In mai 2015, compania americana a anuntat un parteneriat cu producatorul de camere video digitale Go-Pro pentru realizarea unui dispozitiv ce permite crearea unei realitati virtuale cu panorama la 360 de grade, utilizand o tehnologie dezvoltata de Google.

Google a anuntat, in noiembrie 2015, ca site-ul sau YouTube, specializat in partajarea de fisiere video, suporta materialele video de realitate virtuala. Internautii pot sa vizioneze videoclipurile VR folosind telefoane mobile inteligente sau dispozitivul de vizualizare Google Cardboard

Citeste si:
Ce intrebari ciudate pun executivii de top la interviurile de angajare
Intrebari ciudate si...

Oculus, compania specializata in realitate virtuala pe care Facebook a cumparat-o in 2014, a inceput sa accepte precomenzi pentru mult asteptatul ei set de realitate virtuala, Rift, care va fi lansat in primul trimestru al acestui an.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Profil IT »Citeste si
O altfel de cerinta in America: masini fara volan si pedale