Averea miliardarului american Mark Zuckerberg a crescut joi cu 5,5 miliarde de dolari dupa ce titlurile Facebook, al carei cofondator este, au avansat puternic, cu aproximativ 13%, inca din deschiderea sedintei pietei de capital din SUA, sustinute de rezultatele foarte bune raportate de companie.

Zuckerberg a urcat astfel intr-un top global al miliardarilor pe locul al saselea, potrivit Bloomberg. Cresterea actiunilor Facebook a urcat averea lui Zuckerberg la aproximativ 47 miliarde de dolari, suficient pentru a-i depasi pe fratii Charles si David Koch, care au putin peste 45 de miliarde de dolari fiecare , conform Mediafax.

Cei cinci miliardari care se mentin deasupra lui Zuckerberg sunt Bill Gates, Amancio Ortega, Warren Buffett, Jeff Bezos si Carlos Slim. Averile acestora nu au avut in ultima luna o evolutie la fel de fericita ca cea a lui Zuckerberg. Cei cinci miliardari au pierdut cumulat 24 miliarde de dolari, din cauza scaderilor inregistrate in ianuarie pe marile burse ale lumii.

Veniturile retelei de socializare Facebook au crescut anul trecut cu 44%, la 17,93 miliarde de dolari, si au depasit asteptarile analistilor, in contextul in care numarul de utilizatori a urcat cu 14%, la 1,59 miliarde, in cea mai mare parte de pe dispozitive mobile.

In trimestrul al patrulea, veniturile au crescut cu 52%, la 5,8 miliarde de dolari. Cresterea Facebook din trimestrul al patrulea a fost sustinuta de rezultatele mai bune ale companiei din vanzarea de publicitate pentru utilizatorii de telefonie mobila.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri