Tendința globală de accentuare a digitalizării, dar și contextul actual, economic, social și politic pot genera riscuri pentru infrastructurile IT ale companiilor, care se traduc în pierderi de date, din care pot rezulta daune de imagine și financiare uriașe. Datele din orice tip de business sunt expuse atacurilor, dezastrelor sau breșelor de securitate, fiind necesară adoptarea unor soluții de stocare, protecție și restaurare rapidă a acestora.

GTS Telecom, unul dintre cei mai experimentați furnizori de servicii IT&C din România, oferă soluții de top pentru pentru stocarea și restabilirea datelor. Serviciul GTS Disaster Recovery as a Service (DraaS) previne și protejează companiile în situații de risc și evenimente precum incendii, inundații, cutremure, indisponibilizarea alimentării cu energie, asigurând infrastructura IT necesară pentru repornirea rapidă a serviciilor. Iată mai jos trei beneficii ale acestui serviciu.

Datele sunt stocate în siguranță

Perioadele imprevizible pot amenința direct datele companiilor și securitatea infrastructurilor. De aceea, companiile caută soluții optime de stocare, iar prevenția este primul pas către siguranța datelor. GTS Disaster Recovery permite replicarea datelor și serverelor într-un centru de date securizat pentru recuperarea acestora în cazul oricărei amenințări și restabilirea serviciilor în cel mai scurt timp. Experții GTS Telecom oferă ghidare în alegerea modalității potrivite de sincronizare, în funcție de companie, pentru îndeplinirea celor doi parametri cheie: RTO (“timp de recuperare”) și RPO (“punct de recuperare”).

Serviciul este personalizabil

Platforma este adaptată nevoilor fiecărei companii, fiind vorba de soluții scalabile și flexibile. Orice scenariu de replicare este acoperit prin utilizarea serverelor fizice sau virtuale, cloud privat către cloudul public sau combinații între acestea. Pentru acces continuu la date, există posibilitatea ca un server să preia imediat sarcina altuia, în cazul în care apar probleme. Opțiunile de failover (comutare), testare failover și failback sunt disponibile pentru orice server virtual.

Costurile sunt optimizate

Eventualele dezastre se traduc în costuri considerabile pentru companii. De cele mai multe ori, soluția „zero pierderi și zero timp de inactivitate” în cazul unui dezastru necesită cheltuieli mari de personal și resurse însemnate de stocare și procesare. Companiile pot analiza care este perioada de inactivitate și volumul de date pe care le pot pierde. În funcție de acestea, își stabilesc strategii de recuperare a datelor în timp util, fără achiziționarea de hardware, software sau licențe. Și în acest caz, soluțiile de tip Disaster Recovery as a Service, asigură continuitatea afacerilor și gestionarea optimă a costurilor.

GTS Telecom este membră a grupului Deutsche Telekom, având o prezență de aproape 30 de ani pe piața din România. Este una dintre cele mai longevive companii românești, recunoscută pentru calitatea serviciilor de telecomunicații oferite la nivel național și internațional. Compania dispune de mai multe soluții de securitate a datelor precum Backup as a Service, Firewall as a Service, GTS VPN MPLS, Anti-DDoS, precum și sisteme integrate de securitate (supraveghere video, control acces, detecție și alarmare la efracție și incendiu).

Pentru mai multe informații, contactați echipa GTS la office@gts.ro sau solicitați o ofertă aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri