Care este legatura dintre drept si Internet? Raspunsul il putem primi de la Alin Popescu, un tanar avocat specializat pe segmentul online, unul care a crescut constant in ultimii ani. In acelasi timp, ii gasim semnatura in articolele din \"Saptamana Financiara\" care descriu ultimele \"ispravi\" marca Google, publicitatea online sau legi si directive care au legatura cu acest sector: Internetul.
Intrebari preliminare:

Nume, Prenume Alin Popescu
Functia avocat Cab. Ind. Av. "Alin Popescu"
Varsta28 de ani
Stare civila necasatorit

1.Ce studii ati urmat?

Facultatea de Drept a Universitatii Titu Maiorescu.

2.Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Redactor la Curier Legislativ, un fel de inventar al legilor aplicabile mediului de business din Romania.


3.Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Timpul petrecut cu familia, internetul si cartile.

4.Care este ultima carte citita?

Acum citesc un roman RAO, Nici un ban in plus, nici un ban in minus, scris de Jeffrey Archer. Ultima carte pe care am terminat-o este Sub semnul riscului de Paul Erdman. O carte interesanta, aparuta tot la RAO, pentru cei care doresc sa o citeasca...

5.Aveti un film sau un serial preferat?

West Wing, e un serial despre Casa Alba si modul in care se face politica in America.

6.Ce tip de bautura preferati?

Apa minerala. Prietenii stiu de ce... Pentru cei care nu stiu, poate fi interesant sa spun ca am o alergie rara in lume: la alcool.:-)

7.Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

Saptamana Financiara este o publicatie pe care o citesc in fiecare zi de luni a saptamanii. In strainatate, citesc constant Business Week si CNNMoney.com.

8.Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

5 AM. De cele mai multe ori, prefer aceasta ora pentru ca imi da posibilitatea sa ma concentrez pe segmentele creative ale muncii mele. Fara telefoane si intalniri de afaceri.

9.Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

12 14 ore.


10.Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Am incercat intotdeauna sa vad lumea doar prin ochii mei. Consider ca multe dintre realizarile lumii au pornit de la oameni care au refuzat sa se includa in tiparele vremurilor. Un model poate sa fie, in aceasi masura, si o inchisoare a gandurilor si actiunilor. Asa ca nu am un model in afaceri. Asta nu inseamna ca nu vreau sa fiu mereu la curent cu ce se mai intampla in lume.

11.Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Avocatnet.ro este cea mai mare realizare a carierei mele de intreprinzator internet. Din perspectiva avocaturii, cred ca reputatia pe care mi-am creat-o in mediul profesional in care sunt specializat este un lucru important.


12.Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Nu am gandit niciodata in termenii clasici esec / victorie. Sunt o fire destul de fatalista si consider ca multe dintre lucrurile care se intampla au un rost. Life is a dream, realize it, spunea Maica Tereza si nu am nici un motiv sa n-o cred.

13.Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Ion Tiriac, Radu Georgescu GeCAD si Radu Ionescu de la Kinecto. Ordinea este aleatorie.

14.Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Tarom, desi nu zbor foarte des. In multe cazuri, ma ajuta emailul si telefonia VoIP.

15.Cate carduri detineti?

Trei. Un BRD, un BancPost si un BCR.

16.Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Daca vacanta inseamna ca esti relaxat si ai alaturi oameni pe care ii iubesti, atunci probabil ca ultima vacanta a fost acum un an, la Paris. Si, daca ar fi sa vad in viitorul apropiat o vacanta perfecta, tot la Paris ar fi.

17.Ce masina conduceti?

Un Tico. Daca s-ar fabrica iar, as cumpara unul nou.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri