Englezul Philip Cox conduce afacerea Cramele Recas, cel mai mare complex de vinificatie din Banat. Are o experienta de 15 ani pe piata autohtona si pare ca este unul din expatii care se simt foarte confortabil pe meleagurile noastre. Afacerea sa a ajuns sa depaseasca anual peste 7 milioane.
Intrebari preliminare:

Nume, Prenume: Philip Cox
Functia: Director Comercial Cramele Recas
Varsta: 38 de ani
Stare civila: casatorit

1. Ce studii ati urmat?

In anul 1990 am absolvit Faculatea de Filozofie Greenwich din Londra. Un an mai tarziu, in 1991, am venit in Romania si am inceput prima afacere. Dupa 1992, am considerat ca afacerile cu vin reprezinta o oportunitate. Am continuat studiile suplimentare in Anglia, unde am obtinut certificarile Higher Certificate si diploma Wine and Spirit Education Trust calificari ce cuprind atat partea technica a industriei vinurilor cat si partea comerciala.

2. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Primul business pe care l-am avut a fost o firma importatoare de bere, Heinro. Am inceput cu un palet pe care l-am achizitionat cu banii castigati in vacantele de vara din timpul studentiei in Anglia.

3. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Imi place foarte mult sa conduc barci cu motor, insa nu am prea multe sanse in Timisoara. Imi plac vinurile fine, insa sunt greu de achizitionat in Timisoara. Asadar, ca sa le am, trebuie sa le produc singur! De asemenea, gradinaritul si amenajarea casei reprezinta o sursa de liniste si relaxare foarte importanta pentru mine.

4. Care este ultima carte citita?

Cea mai recenta carte pe care am citit-o se intituleaza Angels & Demons, autor Dan Brown.

5. Aveti un film sau un serial preferat?

Filmul meu preferat este Schindlers List.

6. Ce tip de bautura preferati?

Desigur, vinul este bautura mea preferata. Consider ca unele dintre cele mai bune vinuri din lume sunt Penfolds Grange Shiraz din Australia, Opus 1 din SUA si Champagne Kristal.

7. Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

Apreciez foarte mult revistele Capital si Financial Times.

8. Care este ora la care ajungeti, in mod normal, dimineata la birou?

Nu este o regula generala insa, de cele mai multe ori, imi incep programul la birou in jurul orei 9:30.

9. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

Activitatea mea zilnica se imparte in trei categorii. Zilnic, incepand cu ora 7:30, timp de 30 de minute mentin contactul cu clientii din Asia de pe computer-ul de acasa, de la 9.30 pana la 18.00 sunt la birou, iar seara lucrez cu clientii din SUA. Asadar, activitatea mea zilnica variaza si nu pot spune ca exista ore standard pe care le petrec la birou.

10. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Ii apreciez foarte mult pe doamna Eva Kereztury de la Crama Hilltop din Ungaria si pe domnul Wolf Blass din Australia, pe care i-am intalnit in urma cu zece ani si care au reprezentat un model pentru mine la momentul respectiv.

11. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Cea mai mare realizare pe care am avut-o este ca, in ultima perioada, incheiat contracte cu clienti foarte apreciati pe piata, in toate tarile unde operam. Pe langa acest lucru, mai am doua mari satisfactii. In primul rand, am inceput sa producem vinuri de o calitate din ce in ce mai buna, dovada fiind data de rezultatele pozitive obtinute la diverse concursuri nationale si internationale si de aprecierea pe care o primim din partea consumatorilor. In al doilea rand, imi amintesc cu mare placere de toate momentele in care reusesc sa demarez afaceri noi, cu clienti noi, reprezentati de firme de renume din zona lor de operare.

12 .Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

In perioada in care am ocupat functia de director general la crama Carl Reh din Mehedinti nu am reusit sa conving sefii din Germania de faptul ca trebuie plantata o noua cultura de vita de vie. Acesta a fost motivul pentru care am parasit compania respectiva si am fondat propria firma.

13. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Sunt foarte multe persoane care pot fi mentionate si care au ceva de spus in Romania. Unul dintre acestia este domnul Bogdan Mihail de la Prodal (producator Stalinskaya).

14. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Una din companiile cu care prefer sa imi efectuez calatoriile in afara tarii este British Airways.

15. Cate carduri detineti?

Detin carduri Visa si Raiffeisen.

16. Unde ati petrecut ultima vacanta?

Ultima vacanta mi-am petrecut-o in Kefalonia, o insula din Grecia.

17. Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Prefer sa-mi petrec vacantele in locuri linistite, fara multa lume, cum ar fi Insulele din Grecia sau Italia (unde ador plimbarile cu barca cu motor). Zonele tropicale, precum Republica Dominicana, Antigua, sau Malayesia sunt si ele printre preferintele mele.

18. Ce masina conduceti?

Conduc o Mazda 6.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri