Bogdan Enache este country manager in cadrul compania de curierat rapid TNT Romania, filiala firmei de origine olandeza TNT, de mai bine de un an. Enache a fost promovat din functia de Country Sales&Marketing Manager al TNT Romania la 36 de ani.
Intrebari preliminare:

Nume, Prenume: Bogdan Enache
Functia:Country Manager TNT
Varsta: 37 de ani
Stare civila: casatorit, 2 copii

1. Ce studii ati urmat?

Am absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Mecanica.

2. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Primul job pe care l-am avut a fost de Security Agent la PANAM. Am inceput sa lucrez in timpul facultatii, acesta fiind si un job part-time dealtfel.

3. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Familia, fotbalul si pescuitul.

4. Care este ultima carte citita?

Cea mai recenta carte pe care am citit-o se intituleaza Good to Great de Jm Collins, unul dintre cei mai cititi scriitori de literatura economica din lume

5. Aveti un film sau un serial preferat?

Am multe filme care imi plac. Filmul artistic preferat este Legendele toamnei. In ceea ce priveste un serial, cred ca Twin Peaks este preferatul meu. A avut un impact masiv dupa Revolutie.

6. Ce tip de bautura preferati?

Vinul alb este bautura mea preferata.

7. Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

Apreciez foarte mult revistele Capital, ZF, Saptamana Financiara si imi place sa la citesc. Acestea sunt un izvor de informatie. Din strainatate prefer The Economist la care sunt si abonat.

8. Care este ora la care ajungeti, in mod normal, dimineata la birou?

Nu este o regula generala insa, de cele mai multe ori, imi incep programul la birou in jurul orei 8:30-9:00.

9. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

In medie nu petrec mai mult de 8-9 ore. Recomand si incerc sa le insuflu acelasi lucru si angajatilor companiei TNT. Astfel, incerc sa pastrez un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Oamenii trebuie sa aiba si viata personala. Nu cred intr-un program de lucru care incepe la 7 dimineata si se termina la 10 seara pentru ca randamentul performantei umane scade.

10. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Il apreciez foarte mult pe Jim Collins. Im place foarte mult cum gandeste si cum pune problema.

11. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Cea mai mare realizare este faptul ca sunt country manager la varsta de 37 de ani.

12 .Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Am avut esecuri in viata, insa trec relativ usor peste ele si nu au fost atat de mari sa se merite sa-mi amintesc de ele. Acestea sunt semnificative si nu pot fi puse in balanta cu cea mai mare reusita.

13. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Sunt foarte multe persoane care pot fi mentionate si care au ceva de spus in Romania. Unii dintre acestia este Dan Popi de la Media Services Cat Music. Imi place foarte mult de el pentru ca este un vizionar si un antreprenor fantastic. Este omul care in perioada cea mai neagra a muzicii romanesti a crezut foarte mult si a ajuns sa fie imitat de altii. Mi-a placut foarte mult ceea ce am citit despre Banu Florentin care a creat afacerea Joe si a vandut-o companiei Nestl pentru mai multe milioane de dolari. Imi place foarte mult si Marius Ghenea, fostul CEO la Flanco. Aici vorbim de oamenii care au demonstra ca in Romania se pot face afaceri curate, serioase, stabile si foarte consistente.

14. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Eu zbor foarte mult spre Marea Britanie unde este sediul central al companiei TNT. In acest sens, una din companiile cu care prefer sa imi efectuez calatoriile in afara tarii este British Airways.

15. Cate carduri detineti?

Detin 3 carduri pe care le folosesc uzual.

16. Unde ati petrecut ultima vacanta?

Ultima vacanta mi-am petrecut-o de Anul Nou la Praga.

17. Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Locul ideal este acolo unde esti cu familia. Imi place la fel de mult sa vizitez Bucovina cum mi-a placut sa merg in Hawaii, in luna de miere. Important e sa fii cu cei dragi. De exemplu, anul asta vom merge in Turcia.

18. Ce masina conduceti?

Conduc un BMW seria 5.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri