13 ani de presa economica si sase ca redactor-sef al revistei Capital. Experienta si cunostintele acumulate dupa atatia ani petrecuti la un nivel inalt te pot propulsa pe o pozitie executiva a unei companii, banci sau fond de investitii. Andreea Rosca a decis insa sa accepte o noua provocare in segmentul media: va coordona agentia de presa a grupului Realitatea si va concura cu principalele institutii care functioneaza in acest moment pe piata, Mediafax si Rompres.
Intrebari preliminare:
Nume, Prenume: Rosca , Andreea
Functia: director general al agentiei de presa NewsIn
Varsta:
Stare civila:

1.Ce studii ati urmat?

Am absolvit in 1995 Facultatea de Economie Generala din cadrul ASE Bucuresti. Totodata, urmez cursurile Master of Business Administration, Open University, Milton Keynes, Marea Britanie.

2.Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Jurnalist in cadrul departamentului economic al cotidianului Evenimentul Zilei

3.Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Imi place sa fac sport atunci cand am timp, mai ales inotul. Imi plac mult florile, chiar am o sera intreaga acasa. In al treilea rand, imi place foarte mult designul interior.

4.Care este ultima carte citita?

In general, citesc carti de management si istorii ale marilor companii. Ultima carte citita este The Roaring Nineties, scrisa de Joseph E. Stiglitz.

5.Ce tip de bautura preferati?

Cocktailul Caipirinha .

6.Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

Dintre publicatiile din Romania incerc sa citesc toate publicatiile, iar din strainatate Business Week si The Economist.

7.Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

Imi incep programul de lucru la birou in jurul orei 9:00.


8.Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

In momentul de fata avem un proiect care este la inceput si astfel este normal sa stau mai mult la birou

9.Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Sunt doi oameni care mie mi se par remarcabili. Unul dintre acestia este Jack Welch , fostul Chairman & CEO timp de 20 de ani al Genereal Electric. Al doilea este Sam Walton, fondatorul lantului de magazine Wal-Mart. Iar daca vorbim despre presa economica, incepand de la omul care m-a ajutat sa devin jurnalist economic si care astazi nu mai lucreaza in presa, fiind bancher de investitii. (n. red.: Doru Lionachescu, managing partner la Capital Partners).

10.Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Imi este greu sa spun exact. Au fost multe momente pe care le consider importante: Topurile Capital, premiile Oskar.

11.Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Nu am avut esecuri foarte mari. Cred ca am facut unele greseli dupa ce am preluat functia de redactor-sef la revista Capital. Am facut atunci erori din punctul de vedere al managementului resurselor umane. Mi-am inchipuit ca este un lucru simplu si am abordat gresit acest aspect, ceea ce mi-a creat probleme foarte mari in primele luni.

12.Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Am sa remarc doi oameni care mi se par remarcabili. In primul rand, este vorba de Florin Talpes, director general al companiei Softwin, pentru seriozitatea, focusul si limpezimea strategiei in ceea ce priveste dezvoltarea companiei, dar si pentru modestia omului Florin Talpes. Un alt om de afaceri remarcabil este Dan Sucu, directorul general al Mobexbert. Dincolo de toate lururile care s-au spus despre el in ultimul timp, cred ca este un manager foarte bun cu o viziune interesanta.

13.Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Nu am o linie aeriana preferata.

14.Cate carduri detineti?

Am cinci carduri, insa folosesc doar trei.

15.Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Ultima vacanta mi-am petrecut-o anul trecut in Creta, iar locul ideal este undeva la mare intr-un loc simplu.

16.Ce masina conduceti?

Un Citroen C4.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri