Sorin Stancu este presedintele Diviziei Office a Grupului RTC, divizie care a anuntat o cifra de afaceri de 21,4 milioane de euro pe primele sase luni ale anului acesta. Implineste 32 de ani in aceasta toamna, iar cariera profesionala si-a inceput-o imediat dupa perioada studentiei si de atunci a ramas fidel companiilor in care actionar a fost sau este Radu Octavian, fondatorul grupului de firme RTC.
Intrebari preliminare:

Prenume, Nume: Sorin Stancu
Functia: Presedintele Diviziei Office a Grupului RTC.
Varsta: 32 ani
Stare civila: casatorit, un copil pe drum.

1.Ce studii ati urmat?

Am absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Economie Generala, sectia Economia si Dreptul Afacerilor (1993-1997).

2.Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Primul job pe care l-am avut a fost de asistent manager de achizitii in cadrul companiei Vivianne Cosmetics. Am inceput sa lucrez in aceasta companie imediat dupa terminarea facultatii.

3.Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

In primul rand, timpul petrecut cu familia si prietenii. In acelasi timp, imi place foarte mult sa citesc o carte buna, iar munca este o alta pasiune importanta pentru mine.

4.Care este ultima carte citita?

Ultima carte citita in materie de business este "Manager contra curentului" scrisa de Buckingham Marcus, o carte recomandata chiar de Radu ( n.red.: Octavian Radu, fondatorul grupului de firme RTC), iar in materie de beletristica, Razboiul sfarsitului lumii de Mario Vargas Llosa.

5. Aveti un film sau un serial preferat?

Nu neaparat, insa imi place in general sa ma uit la serialele de comedie.

6.Ce tip de bautura preferati?

Vinul alb.

7.Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

Obisnuiesc sa citesc revista Biz, si totodata citesc foarte des informatiile economice de la Wall-Street, fiind abonat la newsletterul dvs. M-a abonat chiar sotia care a inceput intr-o dimineata sa-mi citeasca o serie de stiri interesante care erau chiar din editia publicatiei electronice Wall-Street. Ca publicatii internationale, prefer revistele de specialitate precum Office Products International si Time.

8.Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

8-30 este ora la care ajung, de regula, la birou, insa imi incep ziua si mai devreme prin telefoanele date.

9.Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

In jur de 11-12 ore.

10. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Nu am un model bine definit in afaceri. Incerc sa citesc cat mai mult despre trecutul managerilor internationali consacrati.

11.Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Cred ca cea mai mare reusita profesionala este pozitia in care am ajuns.

12.Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Consider ca nu am avut esecuri profesionale, insa am o dorinta neimplinita: aceea de a urma cursurile unui MBA.

13.Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Ion Tiriac pentru eleganta in afaceri, Radu Octavian pentru dinamism si creativitate si George Copos pentru perseverenta si tenacitate. Unii afirma despre el ca ar fi zgarcit, insa eu apreciez ca este doar perseverent si tenace. Incerc sa ma ghidez in cariera dupa aceste principii.

14. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Prefer Taromul, insa nu calatoresc foarte des cu avionul.

15.Cate carduri detineti?

Patru sau cinci carduri bancare.

16.Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Am fost recent intr-un team-building la Porumbacu, langa Sibiu si la Austria la ski penultima oara. Cred ca o plaja linistita reprezinta locul ideal.

17.Ce masina conduceti?

Un Volkswagen Golf 4.

17. Unde va vedeti peste 5 ani?

Ma vad lucrand intr-o pozitie ca aceasta pentru ca mai am multe lucruri de invatat. Sper ca in urmatorii 5 ani sa ma dezvolt profesional si sa urmez cursurile unui MBA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri