Coldwell Banker Affiliates of Romania, firma de consultanta si brokeraj imobiliar intrata recent pe piata locala, are una din cele mai tinere echipe de manageri din mediul de business autohton. La doar 22 de ani, Catalin Secareanu conduce operatiunile de brokeraj pe zona de retail si birouri.

Intrebari preliminare:
Nume, Prenume: Secareanu Catalin
Functia: Manager, Offices & Retail Broking, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Varsta: 22
Stare civila: Necasatorit


1.Ce studii ati urmat?

Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, precum si diferite specializari in domeniu de imobiliare.

2.Care au fost cursurile care v-au pasionat cel mai mult in facultate?

Cursurile de relatii internationale si teorii ale modernizarii- cred ca m-au ajutat sa inteleg mai bine cum si de ce evolueaza lucrurile, in bine sau in rau . Eram totusi mai atras de partea practica, nu de cea teoretica si de aceea m-am si angajat inca din facultate.

3.Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Chelner

4.Credeti ca este necesar un MBA pentru a a ajunge intr-o pozitie de top management?

Nu neaparat. Ne putem uita si statistic si sa observam ca nu toate marile companii de pe piata locala si chiar internationala sunt conduse de persoane care sa aiba astfel de specializari- uneori si piata e „vinovata” de acest lucru. Un MBA iti ofera un background teoretic foarte folositor si te ajuta foarte mult la networking insa nu cred ca e garantul succesului in management!

5.Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Sah, literatura ruseasca si filmele europene.

6.Care este ultima carte citita?

Istoria loviturilor de stat din Romania de Alex. Mihai Stoenescu

7.Aveti un film sau un serial preferate?

Portocala mecanica

8.Evocati un moment care v-a ramas in memorie din prima zi de lucru in cadrul companiei in care activati in acest moment.

Sediul Coldwell Banker din Bucuresti! A reprezentat prima tranzactie de care m-am ocupat in cadrul firmei.

9. Ce anume faceati inainte de 89', din punct de vedere profesional?

Eram la gradinita.

10. Daca ar fi s-o luati de la inceput din punct de vedere profesional, care ar fi lucrurile pe care le-ati evita?

Cred ca nu am facut greseli foarte mari, lucruri pe care sa nu le pot remedia. Pentru mine, toate momentele pe care le-am trait pana acum au fost experiente din care am incercat sa invat si sa raman cu cate ceva si nu as vrea sa schimb nimic.

11. Care ar fi primul sfat pe care l-ati da unui investitor strain, recent interesat de Romania, care doreste sa investeasca intr-o companie romaneasca?

Sa isi aleaga consultanti buni.. Exista destule oportunitati si multe capcane!

10. Ce sistem de conducere folositi sau apreciati cel mai mult?

Cel mai important este sa creezi o echipa si abia apoi un sistem de management. Nu cred ca are relevanta modelul ales, ci functionalitatea lui. Modelul este cel „impus” de sistemul pe care l-ai creat.

11. Care credeti ca este principalul obstacol care apare in calea investitorilor care ar dori sa intre in industria in care activati?

Situatia in care ne gasim, in aceasta asa numita economie de tranzitie, are atat avantaje cat si dezavantaje. Din punct de vedere imobiliar consider ca avantajul ar fi acela ca se pot face niste profituri foarte atragatoare de catre aceia care au viziune si accepta uneori sa joace intr-un sistem in care regulile nu sunt bine structurate si puse la punct. Dezavantajul ar fi ca sunt foarte multi aceia care nu se pot impaca cu acesta situatie si aleg spre exemplu sa investeasca banii catre acele piete mai sigure, dar mai putin profitabile. Pentru a conchide, nu cred ca exista obstacole, ci numai perspective din care privesti situatia.

12. S-a produs recent vreo schimbare (inovatie) care v-a fortat sa va modificati propriul model de business? Daca da, care este aceasta?

Nu.

13. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

Ajung de regula la ora 8h30.

14. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

Fizic la birou nu petrec mai mult de 4 ore, pentru ca prin natura business-ului trebuie sa fiu cea mai mare din timp in afara acestuia.

15. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Il admir pe Kirk Kerkonian, un om de afaceri american.

16. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Cred ca fiecare tranzactie in parte este o reusita fie ca este vorba de inchirierea unui spatiu de cateva sute de metri patrati, fie ca vorbi de tranzactionarea unui teren de cateva hectare.

17. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Au existat si probleme, insa nu cred ca pot fi numite esecuri. Fara astfel de impedimente consider ca nu pot evolua, din greseli se invata cel mai bine. Cel mai important insa este sa nu le repeti!

18. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Radu Lucianu – Eurisko, Anca Vlad – Fildas, Sebastian Ghita – Asesoft.

19. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Nu am o linie aeriana preferata.

20. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Budapesta. Pentru vacanta de vis, m-as gandi la o destinatie precum Argentina

21. Ce masina conduceti?

Masina de serviciu, un Chrysler PT Cruiser.

22. Unde va vedeti peste 5 ani?

Tot in cadrul Coldwell Banker.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri