Si-a inceput cariera in banking, la Bancpost, pe pozitia de ofiter de frauda. In prezent, Cosmin Vladimirescu activeaza in industria cardurilor, ocupand a doua functie pe scara ierarhica in cadrul MasterCard Romania.
Intreabari preliminare:
Nume, Prenume: Vladimirescu, Cosmin
Functia: Account Manager pentru Romania si Moldova, MasterCard Europe
Varsta: 34
Stare civila: casatorit

1. Ce studii ati urmat?
Am absolvit Facultatea de Management-Marketing, la Universitatea Romano-Americana, in anul 1998.

2. Care au fost cursurile care v-au pasionat cel mai mult in facultate?

In timpul facultatii mergeam cu cea mai mare placere la cursurile de management, deoarece ma interesau mecanismele care pot face diferenta intre un simplu manager si un lider si modul in care se poate dezvolta si conduce o afacere.

3. Care a fost primul job pe care l-ati avut?
Primul meu job a fost acela de Ofiter de frauda carduri in cadrul Bancpost SA.

4. Credeti ca este necesar un MBA pentru a a ajunge intr-o pozitie de top management?
Nu as spune ca este neaparat necesar, dar cu siguranta un MBA este util pentru a ajunge intr-o functie de conducere si pentru a performa in cadrul companiei.

5. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs.?
Pentru mine, familia este pe primul loc in topul pasiunilor, apoi sunt calatoriile, iar pe locul trei as mentiona gadgeturile.

6. Care este ultima carte citita?
Dan Brown – Conspiratia.

7. Aveti un film sau un serial preferat?
Da, este vorba de „Scent of a woman” si „Battlestar Galactica”, un serial care combina SF-ul si politica intr-o doza incitanta.

8. Evocati un moment care v-a ramas in memorie din prima zi de lucru in cadrul companiei in care activati in acest moment.

Imi amintesc ca in prima zi la MasterCard am fost surprins placut de atmosfera complet diferita fata de ceea ce intalnisem eu pana atunci in alte companii. Colegii m-au intampinat de parca eram deja unul de-al lor, iar asta m-a ajutat sa ma integrez foarte usor si in scurt timp sa ma simt cu adevarat ca fac parte din echipa.

9. Ce anume faceati inainte de 89', din punct de vedere profesional?

Eram elev inainte de Revolutie, asa ca nu pot spune ca imi incepusem traiectoria profesionala. In '89 aveam 14 ani.

10. Daca ar fi s-o luati de la inceput din punct de vedere profesional, care ar fi lucrurile pe care le-ati evita?
Nu as schimba nimic, dar m-as fi orientat catre business mai devreme. La inceputul carierei mele am lucrat pentru o perioada destul de lunga pe partea de operatiuni. Acum, la MasterCard, functia mea presupune lansarea, impreuna cu partenerii nostri, de noi programe de carduri care sa vina in intampinarea nevoilor consumatorilor.

11. Care ar fi primul sfat pe care l-ati da unui investitor strain, recent interesat de Romania, care doreste sa investeasca intr-o companie romaneasca?
I-as spune sa aiba incredere in potentialul urias pe care-l are piata din Romania. Dovada este ca putem gasi multe exemple de companii straine care au investit cu succes in diverse domenii de activitate.

12. Ce sistem de conducere folositi sau apreciati cel mai mult?
Stilul de management democrat, in care fiecare membru al echipei isi poate exprima punctul de vedere si poate contribui la luarea deciziei finale.

13. Care credeti ca este principalul obstacol care apare in calea investitorilor care ar dori sa intre in industria in care activati?
Cred ca obstacolul cel mai mare este cel legat de gradul de educatie a consumatorilor. La noi, desi s-au facut progrese semnificative intr-un timp scurt, consumatorii nu sunt inca obisnuiti sa utilizeze cardul pentru cumparaturile care tin de rutina zilnica. De aceea, impreuna cu colegii mei, initiem o serie de campanii de educare a posesorilor de carduri pentru a le explica avantajele utilizarii acestor instrumente de plata.

14. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?
In general, ajung in jur de 9:30, chiar daca traficul din Bucuresti este mereu surprinzator.

15. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?
9,5.

16. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?
Il admir pe Husnu Ozyegin, care a plecat sa studieze in Statele Unite cu 1.000 de dolari in buzunar, iar mai tarziu a devenit posesorul unei companii de 3,5 miliarde de dolari – FIBA Holding. Dupa studii, Ozyegin s-a intors in Turcia, unde a avut mai multe joburi in domeniul financiar, dupa care s-a indreptat catre antreprenoriat.

17. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs.?
Fiecare etapa din cariera mea a avut succesele ei. La Bancpost, oprirea unei fraude insemna o reusita importanta. La MasterCard, succesul se leaga de semnarea unui contract cu un partener important sau de lansarea unui produs de succes.

18. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs.?

Ma doare de fiecare data cand vad un produs financiar bun care nu reuseste sa se impuna din cauza lipsei de educatie a pietei.

19. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.
Ion Tiriac, Radu Georgescu si Zoltan Teszari. Toti trei au reusit sa puna bazele unor companii solide, care s-au impus pe piata romaneasca.

20. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Cu Tarom.

21. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Ultima vacanta a fost anul trecut, in Antalya. Pentru mine, vacanta perfecta este cea petrecuta alaturi de familie, iar destinatia preferata este o statiune la malul marii.

22. Ce masina conduceti?

Un VolksWagen Passat.

23. Unde va vedeti peste cinci ani?
De peste 10 ani lucrez in industria cardurilor si inca mai descopar provocari. Este ceea ce-mi place sa fac, asa ca voi ramane in acest domeniu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri