Preturile de vanzare ale locuintelor din tara au continuat sa creasca usor si in luna februarie, desi fata de aceeasi perioada a anului trecut sunt cu aproape 14% mai mici, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.
Valoarea Indicelui national imobiliare.ro pentru a doua luna a anului a ajuns la valoarea de 1.034 euro/mp util, cu 0,3% mai mult decat in ianuarie 2010, insa fata de aceeasi luna a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.200 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 13,8% mai mici, se arata in analiza citata.

“Mult prezisa prabusire a preturilor nu a avut loc, insa comparativ cu perioada de varf, preturile actuale sunt la un nivel scazut. In plus, dupa trei ani de criza, vanzatorii sunt setati pe un timp de asteptare mai lung. In conditiile unui interes in crestere pe segmentul rezidential, proprietarii mentin preturile la multe categorii de apartamente”, explica Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

In Bucuresti, indicele imobiliare.ro indica, pentru luna februarie, o valoare medie de 1.160 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, inregistrand, pentru a doua luna consecutiv, o crestere de 0,3%. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu 10,8% mai mici.

Cresteri usoare de pret au fost inregistrate si in principalele orase din tara. Spre exemplu, indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat o crestere de 0,4%, in februarie. Astfel, pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca pentru a doua luna a anului este de 989 euro/mp util.

In Timisoara, preturile apartamentelor au crescut cu 0,6%. “Valoarea Indicelui imobiliare.ro inregistrata pentru a doua luna din an urca din nou peste pragul de 800 euro, pana la 804 euro/mp util, dar califica in continuare Timisoara drept orasul cu cele mai ieftine apartamente dintre cele analizate”, se mai arata in analiza citata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri