Casa de avocatura Reff si Asociatii a fost consultantul juridic exclusiv al Bank of Cyprus in structurarea si acordarea primei finantari bancare de amploare din Romania in domeniul imobiliar in 2011, respectiv finantarea companiei Nova Imobiliare in vederea dezvoltarii primei faze a centrului comercial Colosseum din Bucuresti. Conform dezvoltatorului, prima etapa a parcului de retail va fi inaugurata in septembrie 2011.
Aceasta tranzactie completeaza portofoliul de mandate de finantare si restructurare de credite cu o valoare totala de peste 600 milioane de euro pe care echipa Reff si Asociatii le-a finalizat pe parcursul ultimului an, fie de partea bancilor, fie a societatilor imprumutate.

„Este imbucurator ca intr-o piata a finantarilor corporatiste dominata de restructurarile de credite, am putut contribui la structurarea unei tranzactii ce presupune injectarea de noi fonduri in dezvoltarea unui proiect ambitios, intr-una din foarte putinele finantari de proiecte imobiliare noi din ultimii 2 ani. Cum era de asteptat, tranzactia a fost una de complexitate ridicata, atat din punct de vedere comercial, cat si ca structurare juridica. Asteptarile si exigentele fiecareia dintre partile implicate intr-o astfel de tranzactie sunt diferite fata de ceea ce vedeam acum cativa ani, iar alinierea intereselor comerciale ale partilor implicate si in acelasi timp asigurarea soliditatii juridice a structurii a presupus implicarea unor echipe experimentate din partea tuturor partilor ”, declara Andrei Burz-Pinzaru (foto), partener, coordonatorul practicii bancare a Reff si Asociatii.

Avocatii Reff si Asociatii au asistat Bank of Cyprus pe parcursul procesului de due diligence, in pregatirea si negocierea documentatiei de finantare, cat si in revizuirea contractelor de constructie si a contractelor de inchiriere.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri