Unul din principalii factori ce ar putea relansa piata imobiliara este finantarea in conditii avantajoase a tuturor companiilor viabile private ce au rezistat crizei si in special a IMM-urilor, care ar conduce la cresterea numarului locurilor de munca, scrie Adrian Crivii, seful Darian, pe blogul companiei.
O relansare spectaculoasa si cresteri semnificative in imobiliarul romanesc nu pot fi posibile intr-un orizont de timp mediu, avand in vedere atat realitatile interne, nivelul de dezvoltare al infrastructurii, legislatia, cat si conjunctura europeana si globala, scrie Adrian Crivii (foto), presedintele companiei de evaluare Darian, pe blogul firmei.

Daca am face o analiza pentru a vedea pe ce baze s-ar putea relansa industria imobiliara, inclusiv cea a dezvoltarilor de proprietati de tip rezidential, putem identifica urmatorii factori, arata Adrian Crivii:

1. Finantarea in conditii avantajoase a tuturor companiilor viabile private ce au rezistat crizei si in special a IMM-urilor ce stau de altfel la baza oricarei economii sanatoase, ce ar conduce la cresterea numarului locurilor de munca.

2. Un cadru legislativ care sa incurajeze companiile si care sa permita finantare facila, inclusiv prin atragerea de fonduri europene, in domenii de dezvoltare durabila, precum energie si alimentatie ecologica.

3. Cresterea salariilor ce vor trebui sa tinda spre media europeana, cel putin cu cele din tarile recent intrate, dar numai in stransa legatura cu productivitatea muncii si un nivel crescut al investitiilor in tehnologie, precum si folosirea eficienta a timpului de munca, intarirea disciplinei, aspecte ce vor avea urmari in cresterea veniturilor, respectiv a puterii de cumparare si stimularea cererii solvabile, mentioneaza seful Darian.

4. O functionare eficienta a statului, ce ar permite un nivel de impozitare simplificat, rezonabil, transparent si redus, ceea ce ar oferi premisele unor investitii publice masive in infrastructura, creand locuri de munca.

5. Finantarea responsabila a persoanelor active, cu venituri substantiale, ce pot accesa credite pentru achizitia de locuinte sau nevoi personale, sprijinind astfel cererea solvabila.

6. Incurajarea investitiilor straine in industria imobiliara cu respectarea unei discipline urbanistice severe, prin crearea unui mediu transparent si putin birocratic, limitarea coruptiei, fiind alti factori ce conduc in final la ridicarea ofertei competitive, incheie Adrian Crivii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri