Banca va vinde cele doua cladiri, botezate Soll und Haben (n.r: sau Debit and Credit, dupa numele unei nuvele scrise de Gustav Freytag), intr-o tranzactie a carei valoare s-ar putea ridica la 600 de milioane de euro (circa 835 milioane de dolari). Cumparatorul este fondul de DWS Investments, parte a diviziei de investitii a Deutsche Bank, mai multe detalii urmand sa fie publice in luna mai.

Sediul central al bancii are o suprafata de circa 22.600 mp si a fost renovat recent. Vanzarea cladirilor pare a fi mai degraba o modalitate de acoperire a costurilor, decat de crestere a capitalului, mai scrie The Wall Street Journal. Deutsche Bank va ramane chirias in proiectul de birouri, insa a refuzat sa dea detalii legate de contractul de inchiriere.

Cele doua turnuri au fost detinute de un fond inchis de investitii din anul 1984 pana in 2007, cand Deutsche Bank le-a cumparat pentru a le renova. Costurile de renovare au fost estimate la 200 de milioane de euro, dupa ce banca a platit circa 271 de milioane de euro pentru cele doua cladiri in anul 2007.

Citeste si:

Profitul net al Deutsche Bank a scazut puternic in ultimul trimestru al anului trecut, la 600 milioane euro, de la 1,3 miliarde euro in aceeasi perioada a lui 2009, din cauza costurilor de restructurare a diviziei de investitii, de achizitie si de integrare a Deutsche Postbank si Sal. Oppenheim.

Sursa foto: The Wall Street Journal