Chiriile apartamentelor din tara au scazut in ultimele sase luni cu pana la 12%, cele mai afectate fiind garsonierele din Constanta si Timisoara, arata un studiu al portalului imobiliare.ro.
“Tot mai multi proprietari au preferat sa isi inchirieze apartamentele, ceea ce a determinat o crestere a numarului de oferte si, implicit, scaderea preturilor. In comparatie cu inceputul toamnei trecute, chiriile sunt cu pana la 12% mai mici. Cele mai mari diferente exista la garsonierele din Constanta (-11,9%) si Timisoara (-8,9%), dar si la apartamentele cu doua (-7,2%) si trei camere (-8,3%) din Cluj-Napoca”, explica Adrian Erimescu, director general al portalului imobiliare.ro.

Bucuresti. In prezent, chiria unei garsoniere in zone precum Rahova, Militari sau Berceni porneste de la 150 de euro/luna. Pe de alta parte, pot fi gasite apartamente cu doua camere la preturi incepand de la 200-220 de euro/luna in zone precum 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Crangasi sau Drumul Taberei. Chiriile in cazul apartamentelor cu trei camere pornesc de la 250 de euro/luna in Berceni, Colentina sau Camil Ressu, potrivit portalului imobiliar.

In Brasov, cu 120 euro/luna pot fi inchiriate garsoniere mobilate si utilate in cartierele Tractorul sau Bartolomeu. In aceasta perioada, preturile apartamentelor cu doua camere pornesc de la 150 de euro/luna in zonele Florilor, Racadau, Grivitei sau in apropierea Spitalului Judetean, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 200 de euro/luna in 13 Decembrie sau Tractorul.

Cluj-Napoca. In Floresti sau Horea pot fi inchiriate garsoniere cu 150 de euro/luna, in timp ce preturile apartamentelor cu doua camere pornesc de la 170 de euro/luna in Andrei Muresanu sau Floresti, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 270 de euro/luna in zonele Buna Ziua, Zorilor sau Manastur.

Constanta. In zonele CET sau Energia, pretul cerut pentru inchirierea unei garsoniere mobilate porneste de la 140 de euro/luna. In acelasi timp, pentru un apartament cu doua camere, pretul chiriei porneste de la 170-180 de euro/luna in zonele Boema, Tomis Nord sau Tabacarie. Apartamentele cu trei camere pot fi inchiriate cu 250 de euro/luna, zonele cu cele mai multe oferte pe piata fiind Far, Tomis II, Tomis Nord sau Dacia.

Iasi. In Iasi pot fi gasite garsoniere la preturi care pornesc de la 140 de euro/luna in Tatarasi sau Podu Ros. In Tatarasi, pretul de inchiriere al apartamentelor noi cu doua camere porneste de la 230 de euro/luna, In cazul apartamentelor cu trei camere, pretul solicitat de proprietari se situeaza in jurul sumei de 280-300 de euro/luna.

Timisoara.
In zona Matei Basarb sau Balcescu, pretul cerut pentru inchirierea unei garsoniere mobilate, in stare buna, porneste de la 140 de euro/luna. In acelasi timp, pentru un apartament cu doua camere, pretul chiriei porneste de la 170-180 de euro/luna in zonele Take Ionescu, Aradului sau la Centrul Bancar. Pentru un apartament cu trei camere, chiria porneste de la 220-250 de euro/luna in Dacia sau Bucovina, potrivit imobiliare.ro.

Comenteaza aici: Ai simtit o scadere a chirilor la apartamente in ultimele sase luni?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri