Proiectul de act normativ privind reabilitarea fatadelor degradate ale imobilelor va fi aprobat in urmatoarea sedinta de guvern, tot atunci urmand sa fie discutata si Legea turismului, a anuntat, joi, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, citata de Mediafax.
"In contextul manifestarii din ce in ce mai violente a fenomenelor meteorologice, urmare schimbarilor climatice mondiale, exista un consens al specialistilor in domeniul constructiilor si mediului, cu privire la vulnerabilitatea crescanda a fondului construit existent la factorii de risc naturali si antropici. Din cauza vechimii fondului construit existent se constata o crestere ingrijoratoare a accidentelor grave provocate de desprinderea/prabusirea unor elemente de constructie de la nivelul fatadelor si invelitorilor cladirilor care, prin nivelul avansat de degradare, pun in pericol siguranta si sanatatea populatiei", este argumentul prezentat in document pentru instituirea acestor obligatii.

Proiectul a fost refacut ulterior, stabilindu-se si ca proprietarii de locuinte vor putea beneficia de credite cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata pentru finantarea lucrarilor de refacere a fatadelor.

La finele anului trecut, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat ca Ministerul Justitiei a formulat obiectii fata de proiectul de act normativ, in legatura cu dreptul de proprietate, apreciind ca exista "o intelegere restrictiva" a conceptului de proprietate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri