Potrivit lui Dumitrascu, multe dintre imobilele din Centrul Vechi "mai stau agatate doar in cuiele de la ramele usilor" si nu este nevoie de un seism pentru ca o parte dintre structurile lor sa se prabuseasca.

El a adaugat ca aproximativ 90% din cladirile centrului vechi sunt in Sectorul 3.

"Nu vorbesc doar de colapsul cladirilor in cazul unui seism chiar mediu ca intensitate. Vorbesc de incidente care se petrec fara a exista niciun fel de cutremur, cand te poti trezi cu un tavan in cap sau cu elemente de decor nestructurale, precum amorasii de ispos. Si cand cade o piesa de 50 de kilograme de la 10 metri inaltime, te poti conidera norocos daca nu te-a nimerit", a spus Dumitrascu.

Citeste si:

El este convins ca se vor intampla astfel de evenimente pentru ca proprietarii imobilelor din centrul vechi refuza sa le reabiliteze.

"Peste 80% dintre aceste cladiri au durata de folosinta expirata si toate prescriptiile tehnice depasite. Cladirile imbatranesc in timp si trebuie inlocuite sau refacute. Sunt cladiri construite in perioada interbelica si altele chiar in 1910. Nimeni nu face nimic. Stam si ne uitam la ele si asteptam sa cada", a afirmat arhitectul sef.

Dumitrascu a declarat, in luna decembrie a anului trecut, ca mai mult de jumatate dintre cladirile din centrul vechi al Bucurestiului, in a caror reabilitare nu s-a investit nimic, risca sa se prabuseasca in cazul unui cutremur cu o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter.