Clientii a peste 80% din barurile din Centrul Vechi al Capitalei risca se se "trezeasca cu tavanul in cap" din senin sau sa le cada pe masa de la terasa unul dintre ingerii de gips care decoreaza balcoanele cladirilor, a declarat arhitectul sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu, informeaza Mediafax.
Potrivit lui Dumitrascu, multe dintre imobilele din Centrul Vechi "mai stau agatate doar in cuiele de la ramele usilor" si nu este nevoie de un seism pentru ca o parte dintre structurile lor sa se prabuseasca.

El a adaugat ca aproximativ 90% din cladirile centrului vechi sunt in Sectorul 3.

"Nu vorbesc doar de colapsul cladirilor in cazul unui seism chiar mediu ca intensitate. Vorbesc de incidente care se petrec fara a exista niciun fel de cutremur, cand te poti trezi cu un tavan in cap sau cu elemente de decor nestructurale, precum amorasii de ispos. Si cand cade o piesa de 50 de kilograme de la 10 metri inaltime, te poti conidera norocos daca nu te-a nimerit", a spus Dumitrascu.

El este convins ca se vor intampla astfel de evenimente pentru ca proprietarii imobilelor din centrul vechi refuza sa le reabiliteze.

"Peste 80% dintre aceste cladiri au durata de folosinta expirata si toate prescriptiile tehnice depasite. Cladirile imbatranesc in timp si trebuie inlocuite sau refacute. Sunt cladiri construite in perioada interbelica si altele chiar in 1910. Nimeni nu face nimic. Stam si ne uitam la ele si asteptam sa cada", a afirmat arhitectul sef.

Dumitrascu a declarat, in luna decembrie a anului trecut, ca mai mult de jumatate dintre cladirile din centrul vechi al Bucurestiului, in a caror reabilitare nu s-a investit nimic, risca sa se prabuseasca in cazul unui cutremur cu o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri