Compania de consultanta imobiliara Colliers International, unul din cei mai importanti jucatori pe piata de profil, a lansat la inceputul acestui an divizia de property management, coordonata de Stefania Baldovinescu. Primul client al noii divizii este cladirea de birouri dezvoltata compania de asigurari Allianz-Tiriac in orasul Brasov.
Echipa Colliers a luat in calcul pentru prima data extinderea pe piata de property management in urma cu doi ani, avand exemplul colegilor din Polonia, care administreaza in prezent 39 de cladiri, cu 450 de chiriasi. Directia de business a fost ulterior amanata, marja de profit fiind considerata scazuta in raport cu celelalte servicii oferite de consultantul imobiliar. In acest an insa, Colliers Romania a facut primul pas pe piata de propery management.

„Am lansat divizia de property management la inceputul anului si am castigat deja un proiect. Este vorba de o cladire de birouri dezvoltata de compania de asigurari Allianz-Tiriac, amplasata central, pe Calea Bucuresti, cu o suprafata inchiriabila de 5.500 mp”, a declarat, pentru wall-street.ro, Stefania Baldovinescu (foto), directorul diviziei de property managent.

Cladirea din Brasov a fost finalizata la sfarsitul anului trecut, in urma unei investitii de aproape opt milioane de euro si are sapte etaje, la parter aflandu-se spatii de retail, iar la celelalte niveluri, spatii de birouri. In prezent, imobilul are un singur chirias, compania Allianz-Tiriac, care ocupa un etaj si jumatate, insa sunt purtate negocieri pentru restul spatiului.

„Echipa de property management este formata din patru persoane, la care se adauga directorul regional, care are biroul in Ungaria. Vom aloca un property manager pentru fiecare cladire si, in functie de numarul de cladiri pentru care vom oferi servicii, vom creste si numarul de angajati”, a adaugat Stefania Baldovinescu.

Stefania Baldovinescu are 29 de ani si lucreaza in echipa Colliers din anul 2005. Ea si-a inceput activitatea in zona de consultanta, respectiv realizarea de studii de piata si fezabilitate pentru dezvoltari si finantari, a preluat apoi conducerea departamentului in 2009 si, incepand cu ianuarie 2011, a facut trecerea catre divizia de property management.

Pe piata de consultanta imobiliara, servicii de property management mai ofera companiile Jones Lang LaSalle, DTZ Echinox, King Sturge si Cushman & Wakefield.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri