Numarul de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale eliberate in ianuarie-februarie a crescut cu 9,3% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, la 4.566 documente, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai semnificative majorari din primele doua luni s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (134 autorizatii), Sud-Muntenia (129 autorizatii) si Sud-Est (77 autorizatii), se arata in comunicatul INS, citat de Mediafax.

Scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru.

In februarie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o usoara crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (11 autorizatii), care se reflecta in trei regiuni de dezvoltare, respectiv Bucuresti-Ilfov (37 autorizatii), Sud-Muntenia (25 autorizatii) si Sud-Est (22 autorizatii). In regiunile de dezvoltare Centru, Vest, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest si Nord-Est au fost eliberate mai putine autorizatii fata de a doua luna din 2010.

Comparativ cu luna ianuarie, in februarie s-au eliberat cu 31,2% mai multe acte pentru construirea de cladiri rezidentiale (2.283 autorizatii), din care 68,8% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (173 autorizatii), Sud-Muntenia (123 autorizatii), Sud-Est (96 autorizatii) si Vest (61 autorizatii).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Anul in care poti fi print si cersetor in piata rezidentiala