AFI Europe a incasat anul trecut 23,7 milioane de euro din inchirierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, veniturile din Romania reprezentand jumatate din totalul obtinut din proprietatile detinute in Europa, potrivit raportului financiar al companiei.

Centrul comercial din Bucuresti, cu o suprafata inchiriabila de 76.000 metri patrati, a fost deschis la sfarsitul anului 2009, in urma unei investitii de peste 300 de milioane de euro.

In total, AFI Europe a obtinut venituri din chirii in tarile unde detine active imobiliare, respectiv Cehia, Serbia, Romania si Bulgaria, de 47,5 milioane de euro, fata de doar 27,2 milioane de euro cu un an inainte, potrivit Mediafax.

Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfarsitul anului trecut la circa 1,2 miliarde de euro, din care aproape jumatate, respectiv 537 milioane de euro, valoreaza activele detinute in Romania.

Activele din Romania erau evaluate la sfarsitul anului 2009 la 538,4 milioane de euro.

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian in Romania, este evaluat la 350 de milioane de euro, diferenta, de 187 milioane de euro, fiind reprezentata de celelalte terenuri pe care compania le detine pe piata locala, in Bucuresti, Ploiesti si Arad.

Compania detine terenuri, in suprafata totala de 226.000 de metri patrati in cele trei orase, unde intentioneaza sa construiasca spatii de retail, birouri si locuinte. Dezvoltatorul a anuntat in luna februarie ca vrea sa inceapa in acest an constructia a doua proiecte de reatil la Ploiesti si Bucurestii Noi, investitii de 95 milioane de euro, si sa contine dezvoltarea primei cladiri de birouri de langa mall-ul AFI Palace Cotroceni.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, activ din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor rezidentiale si de retail.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Burger King deschide sase noi restaurante in 2020