Ofertele nou introduse de proprietarii de locuinte au preturi usor mai ridicate fata de vechile oferte, ceea ce arata un optimism crescut in randul proprietarilor, care incep sa redevina euforici, afirma Iulian Niculae, proprietarul agentiei imobiliare Victoria Consult.
“In primele luni ale acestui an s-a vazut un optimism din partea proprietarilor, care au adaugat oferte noi la preturi mai mari. Preturi crescute am observat pentru ofertele adaugate recent in zonele Unirii si 1 Mai. Evident, sunt si proprietarii care au cedat si au vandut la preturi cu 40% mai mici fata de pretul initial de listare”, a declarat Iulian Niculae (foto), proprietarul agentiei imobiliare Victoria Consult, la evenimentul de lansare a proiectului Analize Imobiliare, organizat de portalul imobiliare.ro.

Cele mai frecvente oferte de vanzare au fost garsonierele din zonele centrale, pe ca proprietarii se grabesc sa le vanda. Niculae da exemplu zona Unirii, unde peste 25% din ofertele nou intrate au fost reprezentate de garsoniere.

Cresteri de preturi s-au observat si pentru locuintele scoase recent la vanzare in cartierul Militari: preturile apartamentelor cu trei camere a urcat cu 7% fata de vechile oferte, in timp ce preturile cerute pentru locuintele cu patru camere a crescut cu 5%.

“Apartamentele cu patru camere din Militari se vand greu pentru ca ele concureaza cu casele din zonele vecine, precum comuna Rosu, unde preturile caselor au scazut considerabil. Mai mult, dezvoltatorii nici nu au construit in Militari apartamente noi cu patru camere”, subliniaza proprietarul Victoria Consult.

Citeste si DEZBATERE: Cumperi un apartament nou sau unul vechi?.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri