Noul program "Prima Casa", in care garantia aferenta creditelor contractate pentru achizitionarea unei locuinte sunt impartite intre stat si banca, va incepe dupa Sarbatorile de Paste, in urmatoarele doua saptamani urmand sa fie aprobate si normele de aplicare, a spus Emil Boc, premierul Romaniei.
El s-a intalnit cu presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor, pentru o evaluare a ofertelor depuse de banci dupa decizia Guvernului de a imparti garantia aferenta creditelor contractate pentru cumpararea unei locuinte prin programul "Prima Casa".

La finalul discutiei, seful Guvernului a aratat ca date neoficiale releva existenta a cel putin doua-trei banci care accepta noile conditii la "Prima Casa", dar ca optiunea clara va fi conturata incepand cu saptamana viitoare, dupa publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei de modificare a programului.

"Dupa Sarbatorile de Paste, persoanele interesate pot merge la banci pentru a discuta de forma modificata. Niciun client care are contract in derulare nu va fi afectat de modificari de costuri sau rate", a spus Boc, care a apreciat ca statul va putea astfel acorda noi imprumuturi pentru inca 40.000 familii.

El a asigurat din nou ca plafonul maximal al dobanzii nu va fi modificat.

La randul sau, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor IMM, Aurel Saramet, a apreciat ca dupa impartirea garantiei intre stat si banca ar putea fi emise noi garantii in cuantum de 900 milioane euro - 1,1 miliarde euro, in cazul in care nu toate bancile vor accepta aceasta varianta.

"Teoretic, pot fi disponibilizate inca 1,5 miliarde euro, dar este posibil ca unele banci sa nu fie de acord si atunci s-ar putea sa fie acordate doar 1-1,2 miliarde euro. Opinia mea personala, fara elemente statistice, este ca intre 900 milioane euro si 1,1 miliarde euro cu certitudine vor fi reactivate", a spus Saramet.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri