El s-a intalnit cu presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor, pentru o evaluare a ofertelor depuse de banci dupa decizia Guvernului de a imparti garantia aferenta creditelor contractate pentru cumpararea unei locuinte prin programul "Prima Casa".

La finalul discutiei, seful Guvernului a aratat ca date neoficiale releva existenta a cel putin doua-trei banci care accepta noile conditii la "Prima Casa", dar ca optiunea clara va fi conturata incepand cu saptamana viitoare, dupa publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei de modificare a programului.

"Dupa Sarbatorile de Paste, persoanele interesate pot merge la banci pentru a discuta de forma modificata. Niciun client care are contract in derulare nu va fi afectat de modificari de costuri sau rate", a spus Boc, care a apreciat ca statul va putea astfel acorda noi imprumuturi pentru inca 40.000 familii.

El a asigurat din nou ca plafonul maximal al dobanzii nu va fi modificat.

Citeste si:

La randul sau, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor IMM, Aurel Saramet, a apreciat ca dupa impartirea garantiei intre stat si banca ar putea fi emise noi garantii in cuantum de 900 milioane euro - 1,1 miliarde euro, in cazul in care nu toate bancile vor accepta aceasta varianta.

"Teoretic, pot fi disponibilizate inca 1,5 miliarde euro, dar este posibil ca unele banci sa nu fie de acord si atunci s-ar putea sa fie acordate doar 1-1,2 miliarde euro. Opinia mea personala, fara elemente statistice, este ca intre 900 milioane euro si 1,1 miliarde euro cu certitudine vor fi reactivate", a spus Saramet.