Cine este de vina pentru anunturile imobiliare false? Comentati aici

Jucatorii din piata imobiliara cad de acord atunci cand vine vorba de corectitudinea informatiilor cuprinse intr-un anunt imobiliar: multi agenti publica cu buna stiinta anunturi false, fie pentru a-si mari baza de date a clientilor, fie pentru a-si promova anuntul cat mai bine pe un portal imobiliar.

Portalul imobiliare.ro a lansat recent o plaforma de informatii dedicata agentilor imobiliari, evaluatorilor si diviziilor de evaluare din cadrul bancilor, precum si dezvoltatorilor. Agentii imobiliari au primit insa reticenti noul produs, fiind de acord cu metodologia, dar sustinand ca informatiile nu pot fi in totalitate luate in calcul intrucat anunturile publicate sunt de multe ori false.

“Agentii imobiliari pun oferte diferite pentru aceeasi proprietate. Eu, de exemplu, am vazut un anunt de vanzare al unei vile pentru care stiam ca proprietarul cere 450.000 de euro, postat de cinci agentii diferite, cu preturi de la 399.000 de euro si pana la 500.000 de euro, iar numarul de camere varia intre patru si zece”, a explicat un agent imobiliar prezent la Clubul Profesionistilor din Imobiliare (CPI), eveniment lunar organizat de imobiliare.ro.

Pe de alta parte, Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro, a anuntat ca portalul pregateste un sistem de feedback din partea utilizatorilor, care va fi denumit Feedback 360 de grade. Astfel, daca vor fi semnalate incercari repetate de a introduce date false, acestea vor avea repercusiuni asupra agentului respectiv. “Nu suntem judecatori si nu cred ca acesta este rolul unui portal imobiliar”, a subliniat Erimescu.

Comentati aici: Ce parere aveti de calitatea anunturilor imobiliare? Unde ati intalnit cele mai multe anunturi false?

1. Cat de des ati remarcat anunturi imobiliare false pe diverite portaluri?

2. Cine considerati ca este vinovat pentru anunturile false?

3. Cum va influenteaza anunturile false in cautarea unei proprietati?Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri