Preturile cerute pentru apartamentele noi si vechi din tara au crescut in luna martie cu 0,9% fata de februarie, pana la 1.043 euro/mp util, insa reprezinta o scadere cu 13,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.

In Bucuresti, preturile solicitate de proprietari si agentii pentru apartamente au crescut cu 0,8% in luna martie, pana la 1.169 euro/mp util, dar au ramas cu 9,9% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai arata datele imobiliare.ro. Pe segmentul apartamentelor noi, cresterea preturilor cerute a fost de 0,3% in ultima luna, in timp ce pe segmentul locuintelor vechi, cresterea a fost de 0,9%.

Pe segmentul garsonierelor din Capitala, preturile cerute de proprietari au scazut cu 15% in primul trimestru al anului comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, arata o analiza realizata de magazinuldecase.ro. Pentru apartamentele cu doua si trei camere din Bucuresti, preturile au scazut cu 17% in primele trei luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2010, mai arata analiza citata.

O alta analiza a unui portal imobiliar, anunturiparticulari.ro, indica scaderi de 1% pentru preturile garsonierelor din Bucuresti in luna martie comparativ cu luna februarie si de 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si:

“Apartamentele cu doua camere se regasesc pe piata cu un pret mediu de 58.815 de euro. In luna februarie, o astfel de locuinta era scoasa pe piata la pretul mediu de 59.921 de euro, pretul fiind in scadere cu 2%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este de 14 procente”, sustin cei de la anunturiparticulari.ro.

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, pretul mediu in luna martie a fost de 81.365 de euro, cu 3% mai mic fata de pretul din luna februarie si cu 12% mai scazut fata de martie anul trecut.

“In acest moment se poate vorbi de un interes crescut pentru achizitia de locuinte, dar care nu a dus la o crestere a preturilor, ci dimpotriva. Asa cum unii se grabesc sa cumpere, altii se grabesc si mai tare sa vanda”, concluzioneaza cei de la anunturiparticulari.ro.

Comenteaza aici: Ai simtit o scadere a preturilor pentru locuinte in primele luni ale acestui an? Crezi ca noua varianta a programului Prima Casa va influenta preturile apartamentelor?