Trei portaluri imobiliare au analizat preturile cerute de proprietari si agentii in primele trei luni ale acestui an. Daca unii au observat preturi in crestere, altii vorbesc de scaderi de pana la 17% fata de anul trecut.
Preturile cerute pentru apartamentele noi si vechi din tara au crescut in luna martie cu 0,9% fata de februarie, pana la 1.043 euro/mp util, insa reprezinta o scadere cu 13,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.

In Bucuresti, preturile solicitate de proprietari si agentii pentru apartamente au crescut cu 0,8% in luna martie, pana la 1.169 euro/mp util, dar au ramas cu 9,9% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai arata datele imobiliare.ro. Pe segmentul apartamentelor noi, cresterea preturilor cerute a fost de 0,3% in ultima luna, in timp ce pe segmentul locuintelor vechi, cresterea a fost de 0,9%.

Pe segmentul garsonierelor din Capitala, preturile cerute de proprietari au scazut cu 15% in primul trimestru al anului comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, arata o analiza realizata de magazinuldecase.ro. Pentru apartamentele cu doua si trei camere din Bucuresti, preturile au scazut cu 17% in primele trei luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2010, mai arata analiza citata.

O alta analiza a unui portal imobiliar, anunturiparticulari.ro, indica scaderi de 1% pentru preturile garsonierelor din Bucuresti in luna martie comparativ cu luna februarie si de 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Apartamentele cu doua camere se regasesc pe piata cu un pret mediu de 58.815 de euro. In luna februarie, o astfel de locuinta era scoasa pe piata la pretul mediu de 59.921 de euro, pretul fiind in scadere cu 2%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este de 14 procente”, sustin cei de la anunturiparticulari.ro.

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, pretul mediu in luna martie a fost de 81.365 de euro, cu 3% mai mic fata de pretul din luna februarie si cu 12% mai scazut fata de martie anul trecut.

“In acest moment se poate vorbi de un interes crescut pentru achizitia de locuinte, dar care nu a dus la o crestere a preturilor, ci dimpotriva. Asa cum unii se grabesc sa cumpere, altii se grabesc si mai tare sa vanda”, concluzioneaza cei de la anunturiparticulari.ro.

Comenteaza aici: Ai simtit o scadere a preturilor pentru locuinte in primele luni ale acestui an? Crezi ca noua varianta a programului Prima Casa va influenta preturile apartamentelor?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri