Cele sase terenuri din Bucuresti pe care dezvoltatorul ungar Ablon planuia sa construiasca doua proiecte rezidentiale, doua cladiri de birouri si doua proiecte mixte s-au devalorizat cu un milion de euro anul trecut, pana la 59 de milioane de euro, potrivit raportului financiar al companiei.
Ablon planuia sa dezvolte in Bucuresti sase proiecte imobiliare, in zonele Pipera, Tunari, Mogosoaia, Drumul Taberei , Otopeni si Mihai Bravu, care urmau sa totalizeze o suprafata 680.000 mp.

Toate proiectele au fost oprite pe termen nelimitat, dupa ce constructia a fost inceputa doar in Drumul Taberei, unde compania ungara intentiona sa finalizeze proiectul Sunset Resideces, care urma sa aiba 2.120 de apartamente dispuse in 10 cladiri.

La sfarsitul anului trecut, portofoliul detinut de Ablon in Romania valora 59 de milioane de euro, in scadere cu un milion de euro fata de anul 2009 si cu 45 de milioane de euro mai putin fata de anul 2008.

Pe langa Romania, Ablon detine portofolii imobiliare si in Polonia (54 de milioane de euro), Praga (96 de milioane de euro) si Ungaria (365 de milioane de euro). Proiectele din Polonia si Romania au fost oprite complet pana cand “conditiile din piata imobiliara se vor imbunatati”, potrivit raportului Ablon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri