City Mall va fi scos la vanzare, la licitatia reprogramata pe 20 aprilie, la un pret de pornire de 29,5 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro cat voiau sa obtina lichidatorii centrului comercial la prima licitatie, din 31 martie, de care insa nu a fost interesat niciun investitor.
Documentatia de inscriere la licitatie va trebui depusa pana la 18 aprilie, potrivit unui anunt al Casei de Insolventa Transilvania (CITR), informeaza Mediafax.

Prima licitatie, stabilita pentru 31 martie, nu a avut loc deoarece niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini.

Potrivit CITR, in functie de cererea si oferta din prima licitatie vor fi organizate alte licitatii pana in iunie.

CITR anunta in februarie, cand a publicat data primei licitatii, ca mai multe fonduri de investitii, investitori din real estate si dezvoltatori de mall-uri si-au exprimat interesul de a participa la licitatie. Oferta de vanzare a fost promovata prin intermediul CB Richard Ellis Group si Colliers International.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Potrivit tabelului preliminar de creante prezentat de administratorul judiciar, cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

In total, cele trei institutii de credit au imprumutat Victoria Holding cu 67,3 milioane de euro, pentru finantarea achizitiei centrului comercial si pentru constructia unei parcari.

Diferitii furnizori de servicii si alti parteneri de afaceri ai firmei, incadrati in categoria creditorilor chirografari (creditori pe baza unui act sub semnatura privata), care nu au garantii, au de recuperat 141,3 milioane lei (33 milioane de euro). Printre acest tip de creditori inregistrati in tabelul preliminar al creantelor se numara APN European Retail Trust, proprietarul mall-ului, care are de recuperat 65 milioane de lei (15 milioane de euro), dar si firma Porolis Expert, parte a fondului, cu 67 milioane de lei (16 milioane de euro).

City Mall are o suprafata totala de 38.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si patru etaje, oferind o suprafata de inchiriat de 19.000 metri patrati. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante, precum si un cinematograf operat de compania City Cinema.

Citeste si Investitor imobiliar: Pretul City Mall este prea mare. Vor fi norocosi daca vor obtine jumatate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri