Topul oraselor cu cele mai scumpe locuinte de lux

Monaco este pentru al treilea an consecutiv orasul cu cele mai scumpe locuinte de lux din lume, preturile fiind sustinute de cererea mare din partea cumparatorilor bogati, in conditiile in care principatul mediteranean nu impune impozite pentru veniturile personale, scrie Mediafax.

Costul mediu al unei case sau apartament din Monaco a fost anul trecut de 65.600 de dolari metrul patrat, potrivit unui indice mondial al preturilor locuintelor calculat de compania londoneza de brokeraj Knight Frank.

Pe locul al doilea se afla Londra, cu un pret de 56.300 de dolari metrul patrat, in timp ce Parisul a ocupat pozitia a cincea, cu 40.500 de dolari.

Intre cele mai scumpe piete imobiliare din lume se mai afla alte trei orase din Franta.
Cea mai mare tranzactie imobiliara care a avut loc anul trecut in Monaco a fost achizitia La Belle Epoque, un penthouse de 1.600 de metri patrati, pentru 240 de milioane de euro (340 milioane dolari), in luna septembrie. Cumparatorul, al carui nume a fost pastrat confidential, este din Orientul Mijlociu.

"Povestile de succes din 2010 confirma avantajele unui brand global si diversitatea cererii", precum in Londra, New York si Paris, a declarat Liam Bailey, seful departamentului de cercetari in domeniul imobiliar la Knight Frank.

El a aratat ca pietele cu securitate a infrastructurii si stabilitate politica si legala vor inregistra performante mai bune decat piata, pe termen lung.

Cea mai mare crestere a preturilor locuintelor de lux a fost inregistrata in Shanghai, unde a avut loc un avans de 21%, la 17.700 de dolari metrul patrat, urmata de cea din Mumbai si Singapore.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri