Astfel, la sfarsitul lunii martie, Ostahie a vandut catre NEPI firma Ploiesti Commercial Gallery, care detine terenul de 5 hectare, potrivit Mediafax.

Ostahie anuntase in 2008 ca intentioneaza sa construiasca, impreuna cu proprietarul Mobexpert, Dan Sucu, o galerie comerciala pe terenul de la Ploiesti. Proiectul urma sa includa un magazin Media Galaxy si un Mobexpert.

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investment (NEPI) a anuntat in februarie ca va construi alaturi de Carrefour un centru comecial cu o suprafata de 50.000 de metri patrati la Ploiesti, in imediata vecinatate a hipermarketului Carrefour. Reprezentantii fondului au spus ca lucrurile de constructie vor incepe in acest an.

NEPI a anuntat, de asemenea, ca a facut anul trecut achizitii de proprietati imobiliare de 50 milioane de euro pe piata romaneasca, la care se adauga preluarea terenului de la Ploiesti.

Citeste si:

Fondul a mai preluat anul trecut de la grupul Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, o parte din centrul comercial Iris Shopping Pitesti, unde sunt deschise un hipermarket Auchan si o unitate Bricostore, valoarea tranzactiei fiind de 14,09 milioane de euro, potrivit raportului financiar.

La sfarsitul anului trecut, NEPI a achizitionat cladirea de birouri Floreasca Business Park, de 36.000 metri patrati, de la Portland Trust. Pentru aceasta proprietate fondul a platit 30,28 milioane de euro si a preluat un credit de 71 milioane de euro de la Raiffeissen Bank.

NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, si detine circa 30 de proprietati imobiliare, majoritatea in Romania.